Forrige recordNæste record   Store Børs sponsor for Søren Brønniches skive

1. juni 2012

Navnet Brønich/Brønniche, Børsen på havnen og Roskilde og Omegns Fugleskydningsselskab er tre ting, der harmonerer utroligt godt sammen. Peder Brønich blev den første fuglekonge i Roskilde i 1787. Efter ham blev tre slægtninge af Brønniche klanen fuglekonger. Fugleskydningsselskabets første arrangementer i slutningen af 1700-tallet blev afholdt på Lille Børsen. Fuglekongen fra 1817 var Søren Brønniche, der var ejer af Børsen. Her går det hele op i en højere enhed.
På havnen ligger den dag i dag restaurant Store Børs. Denne har valgt at sponsorere Søren Brønniches fuglekongeside her 195 år efter, at fuglekongen blev kåret.
Den nye og øvrige sponsorsider kan ses under sponsorgalleriet.

Vi nærmer os nu 30 sponsorsider, Det er fint, men ikke prangende. Lad os da sætte "overliggeren" lidt højt og stile efter 50 sponsorsider. Dette kan vi få ved skydebrødres hjælp. Derfor opfordres alle til at gøre en indsats for at skaffe nye sponsorer.

En anden mulighed til at skaffe midler til skivernes vedligeholdelse er donationer. Her kan alle være med, da beløbet, der indbetales, er ganske frivilligt, og man binder sig ikke til noget. Initiativtageren til dette tiltag havde nok ventet en 50´er i gennemsnit for selskabets skydebrødre. Dette havde i givet fald givet godt 10.000 kr. Sandheden er imidlertid en anden. Udover, hvad der indledningsvis blev indbetalt fra initiativtager, er der ganske enkelt ikke kommet en krone. Mediedækning i Roskilde Avis, Dagbladet og Dampradioen har ikke givet nogen effekt. Løbesedler på lokalhistorisk arkiv og på Dagbladet har heller ikke givet noget. I samme periode har Roskildes virksomheder og borgere snart givet 400.000 kr. til Klostermurens restaurering.
Der er stadig håb om, at der kommer gang i indsamling af donationer her på hjemmesiden. Derfor igen en opfordring til alle om at støtte op med stort eller småt.

   

Tilbage til listen