Forrige recordNæste record  Sponsor for 1817 er Store Børs  

Store Børs – Skydebrødrenes tilholdssted

Roskilde og Omegns Fugleskydningsselskab, Roskilde havn og Store Børs har fælles dybe rødder. Fugleskydningen har væet afholdt på havnen helt tilbage til 1790´erne, og det var på ”Børsen”, at skydebrødrene holdt til og fik stillet deres sult og tørst.

Historien vidner således om lange traditioner for beværtning på havnen. ”Lillebørsen”, hvor skydebrødrene holdt til, åbnede i 1762, og ”Store Børs” åbnede i 1700-tallet, dog under navnet ”Strandcaféen”.  Navnet ”Store Børs” stammer fra den gamle Købmandsgaard – “Børsen”, som var placeret på havnen. Det var herfra Søren Brønniche drev sin forretning. Han var bl.a. fuglekonge fra 1817 og havde stor interesse i fugleskydning. Det var derfor naturligt, at det var på ”Børsen”, at skydebrødrene holdt til.

Store Børs i dag - gourmetrestaurant

I dag er Store Børs en uhøjtidelig gourmetrestaurant, stadig placeret ved havnen i Roskilde – med en formidabel udsigt til Roskilde Fjord. Idyllisk og fredeligt beliggende i en historisk fredet ejendom, som er indrettet med et moderne touch. Her kan du nyde udsøgt, moderne madkunst og dejlige vine i en hyggelig atmosfære.

Store Børs ledes i det daglige af Phillip Færch og køkkenchef Emanuel Piazzoli, som med deres store erfaring fra branchen sikrer og videreudvikler det fagligt høje niveau, som Store Børs er kendt for.

Fokus på råvarerne, stemningen og kvaliteten

Restauranten sætter smagen og råvarerne i centrum. Hvad enten du kommer for at nyde en oplevelsesmenu, en dejlig saftig bøf eller en let frokost, så kan du altid være sikker på højeste kvalitet.

Omdrejningspunktet i restauranten er de friske, sæsonbetonede råvarer og glæden ved mad. Vi stræber efter at give dig en unik totaloplevelse, hvor fantastisk mad, uovertruffen service, afslappet stemning og den uhøjtidelige atmosfære går op i en højere enhed.

Vi ser det som vores fornemmeste opgave at overraske og begejstre dig – også når du blot kommer forbi en onsdag aften for at få vores gourmetburger.

Store Børs har også en brødvogn på Stændertorvet hver lørdag. Her sælger vi lækkert hjemmebagt brød, som ellers normalt kun serveres i restauranten.

Vi glæder os til at byde dig velkommen på Store Børs og i vores brødvogn.

Besøg sponsorens hjemmeside ved at klikke på logoet: