Forrige recordNæste record   Billedbutikken sponsor for Carl Hansens skive

3. januar 2015

Da vores gode skydeudvalgsformand, ”Gamle Hansen”, i august rundede 70 år, modtog han en kasse ”Hansen Lager”. Dette var ikke en tilfældighed, da flaskerne indeholdt den legendariske ”Gammel Carlsberg”, der i årevis har været fødselarens ”Hof-drik”.
Som motiv på flaskeetiketterne var en revideret udgave af en anden ”Gammel Hansen”s fuglekongeskive. Dette var heller ikke en tilfældighed.

Carl Hansen drev øldepot i Allehelgensgade, da han i 1930 blev kåret som fuglekonge. Som motiv valgte fuglekongen et prospekt af sin ejendom. Både på gårdspladsen og ude på Allehelgensgade ses ølvogne, den ene trukket af heste, mens den anden viser de nye tider med benzindrevne køretøjer.

Carl Hansen var selskabets formand i årene 1944-1953, hvorefter han blev udnævnt til æresmedlem. Carl Hansen var så vidt vides den første, der nød alle tre fornemme titler. Efterfølgende har kun én skydebror opnået samme status.

Når det ikke er et tilfælde, at netop denne skive lagde motiv til ”Hansen Lager”, skyldes det, at Bennie Hansen har tegnet sponsorat for netop denne skive. Endnu har sponsoren ikke valgt teksten til sin sponsorside. Fremtiden må vise, om sponsorsiden vil omhandle et liv som fotograf, pigernes ven – tamburmajoren i borgervæbningen, ”Birdi” fra jazzklubben, bestyrelsesmedlemmet gennem 31 år, eller noget helt femte. Mon ikke vi får løftet sløret for dette i det nye år.

Af 41 sponsorsider er de 24 tegnet af skydebrødre. Lad dette være en opfordring til flere om at give et bidrag til den store opgave med skivernes vedligeholdelse.

Bennie Hansens og øvrige sponsorsider kan ses under sponsorgalleriet.

 

     
   

Tilbage til listen