Forrige recordNæste record  Sponsor for 1930 er Billedbutikken   Film/Lyd

Byens fotograf siden 1962

I 1962 solgte Bennie Hansen sit første billede som pressefotograf. Billedet af en bil, der var kørt ind i et hus, indbragte 25 kr. fra Dagbladet. Siden har han blandt andet taget billedet af det væltende Margrethespir ved domkirkebranden i 1968. Billedet kunne sælges til alle landsdækkende aviser, der fik deres egne fotografer til Roskilde for sent. Bennie har drukket en fredelig håndbajer med kong Frederik, mens dronning Ingrid varetog forpligtelser  på dyrskuepladsen. Flere år senere lød der et "hvordan går det, Hansen?" ud af kongens mundvig, mens Bennie fotograferede den officielle  indvielse af Flyvestation Skalstrup.

Igennem årene har Bennie taget billeder for alle byens aviser, men der er også blevet tid til andre aktiviteter. I 1963 var han med til at starte byens første jazzklub, Birdland, som han var formand for i fem år. I Birdland blev Bennie nær ven med den folkekære sanger John Mogensen, der døde alt for tidligt i 1977. Bennie blev en del af Ungdommens Hus, da foreningen i 1972 overtog Roskilde Festival, som han leverede gratis billeder til frem til 2015. Bennie har været involveret i mange ting, blandt andet lystfiskeri og som ung medlem af Roskilde Garden, eller Borgervæbningen, som det blev kaldt dengang. Stadig er han skydeudvalgsformand i fugleskydningsselskabet, og medlem af Gustav Wied Selskabet, og Guldkalven, hvis ædle opgave er, at spare penge op til jul.

Kernen om Bennies virke har i mere end 40 år været Billedbutikken på Køgevej 60, hvor boligen også ligger. Billedbutikken har påtaget alle fotografiske opgaver, men fire pasbilleder til en halvtredser har i mange år været forretningens varemærke. Prisen har holdt i årtier, mens andre har taget det dobbelte for samme ydelse.

Tiden bliver ikke alene fordrevet på Køgevej. Siden starten af 90´erne har Bennie og fruen tilbragt meget tid i deres dejlige sommerhus i Gershøj med smuk udsigt ud over fjorden og på visse sommeraftner synet af restaurationsskibet Sagafjord, der vugger på bølgen blå.

Besøg sponsorens hjemmeside ved at klikke på logoet: