Forrige recordNæste record  Sponsor for 2006 er Jørgen C. Nielsen  

Møbelhandlere gennem fire generationer

Jørgen C. Nielsen er en af byens ældste forretninger, nu med fjerde generation i ejerskabet.
Jørgen Christian Nielsen startede sin snedkervirksomhed i 1896 i Skomagergade. I april 1907 flyttede forretningen til den modsatte side af gaden, Skomagergade 36. Ejendommen havde tidligere været i den navnkundige agent Svanes besiddelse.
Snedkermesteren fremstillede og solgte primært ligkister, mens møbelsnedkeri først var en bibeskæftigelse og siden blev den egentlige aktivitet. Det var en tid, hvor fabrikker ikke havde vundet indpas, så det var det gode håndværk, der prægede samfundets produktion. Navnet Skomagergade kommer fra en tid, hvor der boede ikke færre end 21 skomagermestre på den korte strækning.

Nielsen var en dygtig håndværker, der snart blev kendt for kvalitetsarbejde. Det trak naturligvis kunder til. De små kår, det hele var startet med, blev efterhånden udvidet, men fortsat på samme domicil. Fra starten hed forretningen J. Chr. Nielsen, men efter 10 år blev det ændret til Jørgen C. Nielsen, som den fortsat hedder i dag. Stifteren havde hørt, at det ændrede navn lød mere smart, og man skal jo følge med tiden.

Forretningens anden generation blev sønnerne William og Åge. Førstnævnte blev handelsmand og sidstnævnte snedker. Således var opgaverne fordelt brødrene imellem.
Mens Åge forblev barnløs, fik William to sønner. Således var muligheden åben for at sikre virksomheden i slægten.

Svend valgte at gå håndværkervejen, mens broderen Jørgen Toftegård Nielsen kom ind i virksomheden som 23-årig. Inden da havde han udstået læretid inden for handel hos Roskilde Kontantforretning, der lå på hjørnet af Algade og Allehelgensgade.

I det meste af et århundrede lå forretningen på Skomagergade, der på det tidspunkt var trafikeret. Da pladsen efterhånden blev for trang, flyttede Jørgen Toftegård Nielsen i 1989 forretningen til større forhold i en nyopført bygning på Industrivej, hvor den har ligget siden. Her er pladsen mangedoblet i forhold til det oprindelige, og bygningen er specielt tegnet og opført til virksomhedens formål.

I forbindelse med flytningen blev Poul Rosenkilde optaget som kompagnon. Poul er udlært i virksomheden og har tidligere arbejdet for William og Åge Nielsen. Senere skulle han komme til at arbejde sammen med endnu en generation, idet Bo Toftegård Nielsen i dag er indtrådt som kompagnon. Bo, der har ansættelse et andet sted, fungerer nu som sleeping partner og som medlem af selskabets bestyrelse. 

Jørgen C. Nielsen følger konstant med tiden og ser lyst på fremtiden. Virksomheden tilbyder vejledning og service, der ikke ses mange steder. Kunderne kommer fra det meste af Sjælland for at få kvalitetsmøbler. Som ejerskabet har varet i generationer, er en del kunder først kommet hånd i hånd med mor og far, og siden selv kommet som kunder med børn og børnebørn.

Besøg sponsorens hjemmeside ved at klikke på logoet: