Forrige recordNæste record  Sponsor for 1997 er Acacia Blomsterkunst  

Acacia - mere end blot blomster

Acacia Blomster har i mere end 50 år leveret moderne blomsterbinderi til hele Roskilde og opland. Forretningen har gennem alle disse år kun haft tre indehavere. Den anden indehaver var Kurt Hansen, der blev fuglekonge i 1997.
Her sættes en stor ære i kun at have friskeste blomster. Medarbejderne deltager løbende i kurser for at udvikle og vedligeholde blomsterbinderiet.

Acacia er i dag mere end blomster. Derfor er navnet nu ”Acacia Blomsterkunst”.  Det er en moderne blomsterforretning med stort udvalg af friske afskårne blomster, planter, og ikke mindst spændende plantedesign. Her forhandles også vin, italienske specialiteter, chokolade og kaffe, samt et lille udvalg af danske lækkerier.
Medarbejderne henter selv friske afskårne blomster og planter på Københavns grønttorv. Varerne kommer direkte fra hollandske og danske auktioner, flere gange om ugen. Her sættes en ære i at have et spændende og anderledes udvalg af varer. Derfor er her altid et besøg værd uanset temperament og stil.

Acacia Blomsterkunst startede i foråret 2011 en blomsterskole op. Hvert kursus foregår onsdag aften og bliver afsluttet samme dag. Der er forskellige temaer. Blandt dem kan nævnes buketbinderi, borddekoration og påskeinspiration. Det er ikke ualmindeligt at kursister tegner sig for tre kurser af gangen.
På en kursusaften er der typisk 12-15 deltagere. Der bliver budt velkommen med italiensk rødvin og god chokolade. På hver aften deltager en konditor der forkæler kursisterne med lækre kager og Frellsen kaffe.
Kurset afholdes i drivhuset som Kurt Hansen lod opføre bagerst i butikken. Her startes med en halv times introduktion hvor et håndværk demonstreres. Herefter får kursisterne udleveret blomster, bunde og andet materiale til aftens forbrug. I løbet af aftenen er der kyndig vejledning og assistance fra husets undervisere. Kursisterne får naturligvis sit eget værk med hjem ved aftenens afslutning.

Mie Labansen har ejet forretningen siden 2001, og siden 2008 som eneindehaver. Mie blev udlært i 1993 og har bl.a. andet arbejdet i Nuuk i Grønland og som salgsleder i en stor blomsterforretning.

Trine Trold Lutje er udlært i Acacia Blomster i 2009. Før sin elevtid havde Trine arbejdet i blomsterbutik i 3 år.
Trine tog som nyudlært til Japan og arbejdede hos den verdenskendte blomsterdekoratør Nikolaj Bergman. Har efter endt japantur været i Nikolajs butik på strøget. Trine er nu tilbage i Acacia Blomsterkunst, og arbejder som freelance hos blandt andre Anette Von Eimen. Trine har deltaget i blandt andet DM og Tivoli Cup.

Besøg sponsorens hjemmeside ved at klikke på logoet: