Forrige recordNæste record  Sponsor for 1990 er Roskilde Bilhandel   Film/Lyd

Autoforhandleren med skud i støvlerne

John Henry Larsen har været automobilforhandler siden 1969. Igennem alle disse år har han ikke haft en retssag. Man kan altid finde en rimelig løsning med kunden, hvis man vil.
John Henry er bilforhandlernes lokale nestor i Roskilde. Han er stadig i vigør efter alle årene og de mange forskellige mærker, han har forhandlet.
Biler er spændende, for her møder man alle slags mennesker. Det gælder om at være åben over for alle, siger han.
Måske har brugtvognsforhandlere ikke altid det bedste ry. Men det er nu min erfaring efter alle de år, at man kommer længst ved at være ærlig. Eksempelvis skal man ikke ”oversælge” en bil.
John Henry har oplevet, hvordan branchen og kunderne har ændret sig. Men som omstillingsparat har han til stadighed fulgt med tiden.

John Henry er en evig aktiv bilforhandler, der henter energi ved at være fysisk aktiv. Flere gange om ugen spiller han tennis med forhåndværende apoteker Paul Bundgaard. Han cykler også stadig rundt og går til vinterbadning.
Jeg har et motto om, at dagen i dag er vigtigere end i morgen. Det vil sige at man skal nyde livet hver dag.
Sammen med en flok andre erfarne gubber kører han på motorcykel, og de har netop været en tur i de østrigske alper, trods vind og vejr.
Da han var 7 år flyttede familien til Skovshoved, den lille fiskerby nord for København, som nu er blevet mondæn forstad. Her havde John Henry som ung en stor fodboldkarriere.

Allerede som 17-årig kom han på Skovshoveds bedste fodboldhold, der dengang var i landets bedste række, 1. division.
På det gyldne ”Skovserhold” spillede han sammen med koryfæer som Poul ”Løve” Andersen, der vandt sølv ved OL i Rom. For slet ikke at tale om den mest karismatiske af dem alle, Kurt ”Nikolaj” Nielsen, der både var træner for B 1901, landsholdet ved OL i München i 1972, og senere A-landsholdet inden den store tid med træner Sepp Piontek i 80´erne.
I årene som soldat var jeg på Militærlandsholdet. Så jeg fik bl.a. stillet en jeep til rådighed for at kunne passe min træning, husker John Henry.
Jeg har også prøvet at spille i den gamle Idrætspark for flere end 20.000 tilskuer, når vi f.eks. mødte KB. Men i 1961 sluttede eventyret, og jeg var også med på turen ned gennem alle rækkerne.
John Henry løber dog ikke lige fra pladsen og er fortsat medlem af Skovshoved IF.