Forrige recordNæste record  Sponsor for 1887 er Henrik Brandt   Film/Lyd

Redaktør ved et tilfælde

Det er ikke alt, der står skrevet i stjernerne og godt for det. Min historielærer fra Duebrødre Skole havde næppe set mig som redaktør for et ærværdigt gammelt selskab og med ansvar for at afdække mere end 200 års historie. For mig selv var det også noget grænseoverskridende, da jeg accepterede opgaven. På det tidspunkt havde jeg heller ikke nogen forestilling om, hvilken opgave jeg efterfølgende skulle påtage mig.

Som i mange af livets andre opgaver går jeg ikke på kompromis. Hvis noget skal gøres, skal det gøres helt. Derfor er hjemmesiden for Roskilde og Omegns Fugleskydningsselskab blevet langt mere detaljeret, end de fleste i deres vildeste fantasi havde forestillet sig. Opgaven har derfor i perioder fyldt langt mere end en halvtidsstilling. Med en stor tilfredshed kan jeg konstatere, at opgaven er løst.

Det har været både sjovt og interessant at finde svar på detaljer ved at følge blot det mindste spor og set, hvad det har kunnet frembringe af store og små oplysninger om fuglekongerne og selskabets historie i det hele taget.
Det har været en blanding af fjernsynsprogrammet "Sporløs" og slægtsforskning. Et efternavn har givet anledning til hundredvis af telefonopkald til mennesker med samme navn. Detaljer på skiver - som firmalogo eller navn på en gård - har givet spor til telefonopkald og flittig brug af Google på internettet. Presse, folkeregister, kirkekontorer, biblioteket og meget andet er flittigt blevet brugt i bestræbelserne på at åbne nye "vinduer". Ikke alt er lykkedes, men det har været en stor tilfredsstillelse hver gang, et "mysterium" er blevet løst.

Den store opgave er løst, om end der altid er plads til forbedring. Derfor gælder det om til stadighed at have antennerne ude efter nyt "guld".
Den primære opgave må nu være til stadighed at opdatere historiens gang, efterhånden som den udvikler sig. Det vil ikke være nogen større opgave, hvis blot det sker løbende. Til gengæld skal der ikke mange års passivitet til, før det opstår huller i hjemmesidens historiske arkiv.

Det er min tanke at fortsætte denne opgave i de kommende år, hvis selskabet fortsat ønsker min assistance. Når tiden kommer, er det mit håb, at en ildsjæl vil tage over, hvor jeg må slippe, så generationerne efter os til stadighed kan få glæde af at læse om selskabet, byen og fuglekongerne fra Peder Brønich i 1787 og fremefter.

 

 

Besøg sponsorens hjemmeside ved at klikke på logoet: