Forrige recordNæste record  Sponsor for 1891 er Frank Holmstrup  

Et aktivt liv med sport og oplevelser

Jeg finder at fugleskydningsselskabets skiver er vigtige og værdifulde kulturskatte for byen. Det er af meget stor betydning at disse bevares for eftertiden. Jeg har derfor valgt at sponsorere en skive, og stå for den samlede konservering af denne skive.
Mit valg er faldet på Hans Jacob Bruun-Kornerup skive fra 1891. Hans Jacob Bruun-Kornerup var formand for fugleskydningsselskabet i årene 1878 til 1889. Som jeg, var fuglekongen sportsmand og dyrkede naturen. Således cyklede han som 74-årig til Dybbøl i 1920 for at deltage i genforeningsfesten.
Når valget på faldt Hans Jacob Bruun-Kornerups skive skyldes det også, at skivens motiv er fuglekongens ejendom og tømmerplads i Hersegade 7. Det er netop naboejendommen til restaurant Håndværkeren, hvor vi afholder vores årlige fugleskydning, samt mødes til andre arrangementer.

Jeg er egentlig københavnerdreng, men har boet i Jyllinge siden 1986, og er derfor godt forankret i Roskilde området.
Jeg blev optaget i fugleskydningsselskabet i 2009. Som proponent stod min kones fætter, Morten Bo Almstrup. Det var ikke helt unaturligt, da den mandlige del af familieklanen snart er samlet i det agtværdige selskab. Som nestor har vi min kones farbror, Preben Rasmussen, der var fuglekonge i 2007.

I mit arbejdsliv har jeg primært beskæftiget mig med økonomi og finans inden for transport og IT. Jeg har været omkring mange facetter uden dog at have en favorit. Jeg har ingen fortrukken beskæftigelse, da alt med udfordring og muligheder driver min interesse i sig selv. I de seneste år har jeg drevet en selvstændig konsulentvirksomhed.

Mit liv har meget været præget af sport. Som yngre har jeg dyrket håndbold, fodbold, badminton, bordtennis, tennis, ja stort set alt med en bold. Min kone, Henriette og jeg spiller en del golf sammen, og vi sejler begge kapsejlads i hver vores sejlbåd. Her er det blevet til Danmarksmesterskab i såvel 2011 som 2012. På ferierejser udfordrer jeg både dykning og skisport, alt efter hvor turen går til.

Det er ikke kun i fugleskydningsselskabet jeg håndtere våben. Som ganske ung skød jeg lerduer i en årrække. Her opnåede jeg et Danmarksmesterskab i 1976. Jagt har i dag min store interesse og giver mig mange gode oplevelser i naturen.

Jeg har et privilegeret liv. Min kone og jeg har samlet fire børn og to børnebørn. I vores sommerhus på Samsø nyder vi såvel den skønne natur samt et godt glas rødvin over en god bog ved den lune brændeovn.