Forrige recordNæste record  Bygning  1950   Restaurant Skovly  

Boserupvej 77

Restaurant "Skovly" ved Boserup skov ville have været et oplagt samlingssted for skydebrødrene.

Bestyrelsen satte sig i 1950 for at undersøge, om restaurant "Skovly" kunne være et egnet sted for selskabets skydninger, idet man mente, at der var et passende terræn. Undersøgelsen kan ikke have haft et positivt resultat, for året efter drøftede man andre muligheder.

"Skovly" lå ved starten af Boserup skov. Et yndigt, ægte dansk landskab, hegnet mod øst af høje elme langs Sorte Sti, mod nord og vest at restaurantens mure. Stedet var i sin tid kendt som traktørstedet, hvor skovtursfolket kunne nyde deres madpakke. I et lokale var der en tid bowlingbane med pengeautomat.
Den sidste restauratør på stedet var Villy Andersen, der overtog stedet i 1958. Villy Andersen var bedre kendt som »Baxen« i den ene halvdel af det engang verdenskendte danske klovnenummer - Dan og Baxen. Det musikalske artistpar debuterede i 1950 på den populære danserestaurant og varieté Atlantic Palace og fik en så stormende succes, at varietéen beholdt dem på programmet i fem år kun afbrudt af kortvarige, men mange udlån til optræden andetsteds. Blandt andet optrådte de i en Stig Lommer revy i Malmø samtidig med optræden på Atlantic Palace, hvilket de lige kunne nå ved at tage ruteflyet. De lagde siden hele landet og det meste af verden for deres fødder via TV og talrige engagementer udenlands. Parret rejste rundt i det meste af verden igennem 37 år og var især kendt for det musikalske klovnnummer. Men efter Dans død opgav Villy Andersen klovneriet. I klovnenummeret spillede Villy Andersen violin. Det fortsatte han med i en trio, der spillede til fester, og ind imellem spillede han også i et salonorkester.
Villy Andersen døde 7. april 1995. En halv snes år tidligere havde han lukket restaurant "Skovly", hvorefter han fortsat boede på adressen.

I 2005 blev "Skovly" til opholdsstedet "Småskolen", et socialpædagogisk opholdssted for unge 14-18-årige med psyko-sociale vanskeligheder.


Læs også artiklen Skovly emmer af historie