Forrige recordNæste record  Æresmedlem  1827   Albrecht Kornerup  

Født: 14. marts 1772 i Roskilde • Død: 5. juli 1847

Levnedsbeskrivelse:

Borgerkaptajn, købmand og kæmner.

Albrecht Kornerup blev født som 12. barn af Peder Pedersen Kornerup og Kirsten Abel. Han var faktisk sin fars 16. barn, da Peder Kornerup fik i alt 21 børn i to ægteskaber. I første ægteskab var der fire børn, som alle døde som børn. Af de 17 børn han fik i sit andet ægteskab med Kristine Abel var der også dødfødte og flere der døde som børn.

Faderen, Peder Pedersen Kornerup var købmand blev født den 18. februar 1725 i Allerslev og døde i Roskilde den 17. juni 1782. Han blev gift i Hillerød i 1757 med Kirsten Abel.

Moderen, Kirsten Abel blev født den 23. november 1739 i Hillerød og døde den 19. august 1801 i Roskilde. Hun var datter af Jacob Dyrgang Abel og Inger Pedersdatter Rouge.

Denne del af Kornerupslægten kan følges frem til tiden efter århundredeskiftet 1900. Albrecht Kornerup blev gift med Anne Cathrine Hansen, der var kun to børn i ægteskabet. Deres første barn, Jørgen Møller Kornerup forblev ugift, det må formodes, at han dermed også var barnløs. Deres andet barn, Vilhelm Peter Kornerup fik to børn, hvoraf den ene døde umiddelbart efter fødslen, det andet barn blev gift, fik fire børn og flere stedbørn.

* * * * * * * * *

Albrecht Kornerup blev udnævnt til æresmedlem fredag den 20. juli 1827. Der blev afholdt stor fest med ophængning af portræt af overpræsident Moltke og udnævnelse af borgerkaptajnen inden frokosten og skydningen.