Forrige recordNæste record Historisk perspektiv for 2023 

Danmark

Den nyligt dannede flertalsregering bestående af Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne kommer i stærk modvind i befolkningen, hos fagforeningerne og oppositionen. Man ønsker at sløjfe store bededag.

* * * * * * * * *

Det ny indvalgte folketingsmedlem Jon Stephensen, bliver et stort problem for det ny parti, Moderaterne. Sager om en tidligere ansættelse som direktør på Aveny-T, hvor han angiveligt har virket grænseoverskridende overfor medarbejdere, misbrug af midler og forfalskning af underskrift, er belastende for Stephensen. Da han som folketingsmedlem sender en besked til et 44 år yngre kvindeligt ungdomsmedlem af partiet, kommer han alvorligt i problemer. Han komplimenterede hende for sin lækre krop. Stormvejret får ham til at gå på selvbetalt orlov fra folketinget.


Verden

Tyrkiet og Syrien rammes af to voldsomme jordskælv. Tusindevis af mennesker omkommer.


Musik

Reiley vinder Dansk Melodi Grand Prix med sangen "Breaking My Heart". I den internationale konkurrence gik det ikke. For tredje år i træk kom Danmark ikke videre fra seminfinalen.
Vinderen af den internationale Melodi Grand Prix blev svenske Loreen med "Tattoo". Hun vandt også i 2012. Med sejren tangerede Sverige rekorden for flest sejre. Syv vindersange havde kun Irland præsteret før.