Forrige recordNæste record Historisk perspektiv for 2024 

Roskilde

Helt usædvanligt bliver den siddende borgmester fra socialdemokratiet Tomas Breddam udfordret af en partifælle. Gitte Kronbak Nielsen stiller op til kampvalg om posten som partiets borgmesterkandidat. Byrådsgruppen og partibestyrelsen bakker op om borgmesteren, men udfordren vinder valget på generalforsamlingen. Sejren er ikke med mere end 2/3 flertal, hvorfor der skulle en urafstemning til at afgøre tvekampen. Her bliver det Tomas Breddam der går sejrrigt ud og således fortsætter som borgmesterkandidat.


Danmark

En af Danmarkshistoriens største miljøkatastrofer opstår ved Randers, hvor jordskred ved virksomheden Nordic Waste udvikler sig til stor fare for forgiftning af Alling Å og Ølst By. Katastrofen ser ud til at ville koste op mod 2,2 milliarder kroner, hvilket får Nordic Waste til at erklære sig konkurs.

* * * * * * * * *

Den landsdækkende sammenslutning "Alles Lægehus", rammes af skandale, der blandt andet medfører politianmeldelse. Virksomheden har angiveligt svindlet og givet fejlagtig og manglefuld behandling af patienter.

* * * * * * * * *

Den 400 år gamle bygning Børsen i København, hærges af en storbrand.


Verden

Colorado og andre af USA´s delstater forbyder republikaneren Donald Trump af stille op som præsidentkandidat. Dette som følge af den tidligere præsidents angivelige tilskyndelse til oprør og storm på kongressen, da han i 2021 skulle fratræde sig embede. USA´s højesteret underkender delstaterne, så Donald Trump kan fortsætte sin kampagne.

* * * * * * * * *

Koncertsalen Crocus City Hall i Moskva rammes af terrorangreb kort tid før en rockkoncert. Langt over 100 mennesker dræbes. Terrorgruppen Islamisk Stats underafdeling ISIS-K tager ansvaret for angrebet. Fire terrorister pågribes efterfølgende.

* * * * * * * * *

Broen Francis Scott Key Bridge i Baltimore i staten Maryland, USA, styrter sammen efter at være blevet påsejlet af det 300 meter lange fragtskib Dali er chartret af den danske rederigigant Mærsk.


Musik

Sangerinden Saba vinder Dansk Melodi Grand Prix med sangen "Sand". Det går dog ikke godt i den europæiske semifinale, hvor Danmark for fjerede år i træk ikke kvalificerer sig til finalen.
Eurovision 2024 bliver præget af meget andet end musik og sang. Politiske manifestationer på begge side demonstrer for og imod Israel, der er i væbnet konflikt med den militante palæstinensiske, islamistiske og nationalistiske bevægelse, Hams.
Efter sin optræden i semifinalen udviser den hollandske sanger Joost Klein truende adfærd mod en fotograf. Dette afstedkommer, at Holland bliver smidt og ikke deltager i finalen.
Sangeren Nemo fra Schweiz vinder med sangen "The Code".