Forrige recordNæste record   Julehilsen fra redaktørerne

23. december 2020

Igen er vi ved den søde juletid og lejligheden byder, at redaktionen piller lidt i egen navle og ser hvad der er sket i vores lille verden i årtiets første leveår.

Da vi skålede det nye år ind den 1. januar, havde ingen af os forestillet sig, hvilket surrealistisk år vi gik ind i. I sandhed blev 2020 et annus horribilis. Corona ramte også det gamle selskab.
Skiveskydningerne forløb på vanlig vis i årets første måneder. Da vi kom til generalforsamlingen, måtte vi konstatere, at forsamlingsforbuddet forhindrede denne og dermed indballotering af nye skydebrødre. Dette fortsatte til juli og dermed fugeskydningen. Vi havde 10 kandidater til indballotering, der stod og bankede på. Noget måtte gøres. Som så ofte før måtte hjemmesiden i arbejdstøjet.

Ikke mindst Henrik Enig lavede et fantastisk arbejde, så vi i juni kunne afvikle digital indballotering. Alt fungerede fint, men charmen manglede. Nu ved vi at vi kan. Lad os så håbe, at vi ikke får brug for den facilitet igen.

Henrik Brandt deltog den 21. februar som foredragsholder om selskabet for en erhvervsnetværksgruppe. Arrangementet foregik dels på rådhuset og dels på Restaurant Håndværkeren.
Redaktionen stiller meget gerne op til foredrag om vores selskab. Årets byvandring måtte som så meget andet aflyses. Vi håber at kunne gennemføre den planlagte for 2020 i 2021.

Heldigvis blev der fugleskydning i 2020. Når det nu skulle være, var det helt perfekt, at det kunne ske på selskabets stiftelsesdato, den 28. august. Det var kun femte gang, vi kunne holde årets store begivenhed på denne dato. Da vi også skulle have afholdt årets generalforsamling, blev det besluttet at afholde den sammen med indskydningen. Her blev de ti optagne nye skydebrødre der blev digitalt indballoteret, budt velkommen samt der blev sagt velkommen til endnu fem skydebrødre.

Desværre tog pandemien til igen kort tid efter fugleskydningen. Dette bevirkede, at også årets øvrige arrangementer måtte aflyses.

I årets løb var der efterspørgsel efter mindeord for tidligere skydebrødre der var afgået ved døden. Redaktionen kunne ikke påtage sig afvejningen af i hvilke omfang dette skulle ske. Skydebrødre blev derfor opfordret til at indsende mindeord for tidligere skydebrødre, i den omfang det fandtes rigtigt. Det er en slags læserbrev. Sådanne kan altid indsendes til redaktionen, i det omfang teksten er relevant for selskabet.

Siden 2014 har hjemmesiden haft et VIP arkiv for personer, der har haft betydning eller indflydelse på fugleskydningsselskabets historie eller selskabets udvikling, men som ikke er berettiget til at være beskrevet andre steder på selskabets hjemmeside. I 2020 blev det syvende medlem optaget. Det er tidligere borgmester, nuværende minister, Joy Mogensen, der ikke mindst har været medvirkende til, at ikke mindre end 72 skiver nu er ophængt på byens rådhus. Uden hendes indsats ville skiverne ligge hengemt i flyttekasse i museets arkiv.

Efter et udkast fra hjemmesideredaktionen færdiggjorde og godkendte bestyrelsen i efteråret "Vejledning til nye skydebrødre". Denne vil fremover blive udsendt til årets nye skydebrødre, kort tid før fugleskydningen. Her vil debutanterne blive klædt bedst muligt på til den store dag. Det er en beskrivelse af hvad der vil ske på fugleskydningsdagen og hvad der forventes af nye skydebrødre.
Ved en fejl blev et udkast til vejledningen udsendt til alle skydebrødre. Det skabte lidt forvirring. Indholdet af teksten var dog ikke fremmed for nogen, så udsendelsen gjorde ingen skade.

Den verdensomspændende pandemi er ikke over endnu. Lad os alle håbe på snarlige normale forhold. Dette ikke primært for aktiviteterne i vores gamle selskab, men for hele verdens sundhed og gode helbreds skyld.

Dette nyhedsbrev er årets nummer 38. I 2019 blev der udsendt 42.

Alle skydebrødre med familier ønskes en rigtig glædelig jul og et godt nytår.


   

Tilbage til listen