Forrige recordNæste record   Mindeord for Poul Breusch Larsen

3. juni 2020

Medlem af selskabet, fuglekongen fra 2010, tidligere indkøbsdirektør, Poul Breusch Larsen, er  efter lang tids sygdom afgået ved døden, den 31. maj 2020, 78 år gammel.
Poul blev indballoteret i selskabet ved generalforsamlingen den 11. marts 2002. Som proponent stod kollegaen Aksel Høpfner.

 

I 2010 gav fuglekongen sin levnedsbeskrivelse til selskabet. Den lyder således:

  • Født og opvokset i Roskilde. Mine forældre var Herta og Louis Larsen. Jeg har to søstre, Anni og Karen. Mine drengeår var præget af mange aktiviteter bl.a. i sportens verden: Atletik, tennis, badminton, håndbold og dans. Mangeårigt medlem af FDF, hvor orkestret gav mange musikalske oplevelser og udfordringer.
  • 1959: Realeksamen fra Roskilde Katedralskole.
  • 1962: Udlært Hos Arne Sillehoved. Holbæk. Herreekvipering.
  • 1964: Højere handelseksamen fra Niels Brocks Handelsskole. Senere suppleret med Merkonomuddannelse i markedsføring og organisation 1969.
  • November 1964 til marts 1966: Aftjent værnepligt ved Den kongelige Livgarde, heraf 10 mdr. i tambourkorpset.
  • 1966: Ansat i Magasin du Nord i salgsadministrationen. Senere udnævnt til souschef i herrekonfektion. Efter et par år hos Brdr. Andersen, herrekonfektionsfabrik kom jeg i tilbage til Magasin.
  • 1971: Tilbage til Magasin ansat som afdelingschef med indkøbsansvar for alle forretninger i herresko. Det medførte en del rejseaktivitet rundt i hele verden.
  • 1974: Blev jeg gift med Birgit Jepsen. Vi har en datter, Lise.
  • 1975: Udnævnt til forretningschef for Magasins bedste forretning: Kgs. Lyngby.
  • 1980: Udnævnt til Divisional Merchandise Manager med indkøb til samtlige forretninger som ansvar. Dameaccessories, damelingeri, bijouteri og samtlige herreafdelinger. Det har senere været vekslet med sportsafdeling, skoafdelinger, børnetøj, m.m. I en periode ansvarlig for udviklingen af Magasins Designafdeling. Jobbet indebar samtidig en deltagelse i Magasins ledelsesgruppe.

2001 ved udgangen af året besluttede jeg at gå på pension. Jeg kunne således se tilbage på et spændende og udfordrende arbejdsliv som købmand, ”kludekræmmer” og ”skobørste.” Formålet var at være mere sammen med min familie og vores vennekreds, spille lidt golf, have glæde af sommerhuset.
Det er senere blevet udvidet med en bestyrelsespost i Hornsyld Købmandsgaard A/S, en forretning der på privatbasis driver grovvarehandel og produktion, samt et olieselskab med egne benzinstationer. Derudover en trælasthandel med byggemarked.


Poul Breusch Larsens bliver bisat fra Roskilde Domkirke torsdag den 11. juni kl. 14:00.

Æret være Poul Breusch Larsen, minde.

   

Tilbage til listen