Forrige recordNæste record   Julehilsen fra redaktørerne

23. december 2019

Endnu er år er gået i vores gamle selskab. Nummer 233 i rækken ifølge den officielle opgørelse. Dertil skal nok lægges nogle år. Som det har været traditionen i den absolut nyere tid, sender redaktionen ved vintersolhverv den årlige julehilsen til skydebrødrene og familien derhjemme.

Det forgangne år er for redaktionen forløbet stille og roligt. Lidt nyt er der sket, men primært er det gået den slagne gang.

Overgangen til 2019 blev trist. Fra slutningen af 2018 og en måned frem udsendte vi ikke mindre en fem nyhedsbreve med mindeord for afdøde skydebrødre. Bortgang er naturlig, men lige i den periode var næsten for overnaturligt. I en længere periode var vi efterfølgende forskånet for tilsvarende nyhedsbreve.

Da det gennem en årrække har vist sig, at det kunne være problematisk for skydebrødre, at finde frem til Tjørnegårdskolen og finde hoved og hale i skiveskydningernes afvikling, fik redaktionen lavet en vejledning der nu findes på hjemmesiden. Vejledningen, ligger tillige fremme under de mørke tiders skiveskydning.

I den varme sommer fik selskabet besøg fra den svenske familie, der er efterkommere af de legendariske Borch skydebrødre. Per Handberg og Henrik Brandt stod som værter for besøget. Efterfølgende udgav hjemmesiden en artikel om besøget. Artiklen blev i redigeret udgave bragt i Dagbladet.

I august stod redaktionen for en byvandring i byens midte. "Fuglekonger på torvet" blev fulgt af godt 50 borgere, der slutteligt fik lejlighed til at se de udstillede skiver på Roskilde Museum.
Henrik Birch og Kim Juel Gregersen fulgte byvandringen med henholdsvis foto- og videoapparat. Dermed blev begivenheden foreviget på hjemmesiden både med billeder og en lille film.
Det kan røbes, at redaktionen allerede arbejder på en byvandring i 2020.

Til brug for byvandringen fik redaktionen fremstillet præsentable poloshirts med selskabets logo. Efterfølgende er disse udbudt til salg for skydebrødrene. Trøjerne er oplagte til skiveskydning og indskydning.

Ved Frivillig Fredag i september repræsenterede redaktionen selskabet i Roskilde Hallen. Det er en traditionel komsammen, hvor frivillige fra hele kommunen deltager til et hyggeligt arrangement.

Sponsorsiderne til støtte for den løbende vedligeholdelse af de malede skiver var i en rivende udvikling i en årrække. Også i 2019 er enkelte nye kommet til. Flere er velkomne til at melde sig, men redaktionen er stoppet med aktivt opsøgende arbejde.

Dette nyhedsbrev er årets nummer 40. I 2018 blev der udsendt 41.

2019 blev det første fulde kalenderår med to personer i redaktionen. Det har vist sig at være et godt makkerpar med 2 x Henrik. Vi glæder os til, også i 2020 at bidrage med stort og småt til skydebrødrene.

Alle skydebrødre med familier ønskes en rigtig glædelig jul og et godt nytår.


   

Tilbage til listen