Forrige recordNæste record   Sporløst - Hvem var H. Chr. Nielsen?

29. september 2009

Et års tid tog det at indsamle data om de historiske fuglekonger. Det var en ordentlig mundfuld, men samtidig meget spændende og interessant, og i tilgift gav det mulighed for at lære en masse mennesker at kende. Resultatet er blevet ovenud tilfredsstillende. I dag har vi foto, maleri eller tegning af langt over halvdelen af historiens fuglekonger, ligesom vi har levnedsbeskrivelser af rigtig mange fuglekonger.
Man kan vel sige, at opgaven er løst, selvom der altid er plads til at modtage yderligere data, der måtte fremkomme. Det er nu blot op til os og vores efterkommere til stadighed at udfylde nye historiske data og levnedsbeskrivelser af kommende fuglekonger m.v., efterhånden som de indtager tronen.

På trods af tilfredsheden med resultatet sidder jeg dog stadig med fornemmelsen af at mangle "det sidste frimærke i samlingen". Vi har nu tilfredsstillende data om alle fuglekonger fra 1950 og fremefter, med en enkelt undtagelse.
I 1963 blev H. Chr. Nielsen fuglekonge. Han er den eneste fuglekonge efter 1949, vi ikke har et egentligt foto af, ligesom vi ikke kender hans fødsels- og dødsdato. Vi har ikke en personbeskrivelse af ham, men har nogle informationer, jeg har stykket samme fra forskellige vidnesbyrd. Han boede i Ringparken og ejede skofabrikken "Fjord" på Søndre Ringvej 24, med hvilken han gik konkurs i 1967. Herefter skulle han en tid have været korrekturlæser på Roskilde Tidende. Under krigen skulle han have fungeret som såkaldt CB-betjent.

Det menes, at H. Chr. Nielsen var gift og fik to børn. Jeg vil rigtig gerne i kontakt med et af disse børn.
Ud fra et avisbillede at dømme er H. Chr. Nielsen født omkring forrige århundredeskifte. Det vil derfor ikke være usandsynligt, at der blandt skydebrødrene er en, der kender disse børn. Er det tilfældet, hører jeg meget gerne nærmere, ligesom jeg i det hele taget er interesseret i tip, der kan føre mig et skridt videre.

Foruden H. Chr. Nielsen mangler vi dødsdato for forsikringsdirektør - og i en periode - bestyrelsesformand for Roskilde Bank, Hans Christian Andersen der blev fuglekonge i 1958. Ham har vi dog en tilfredsstillende levnedsbeskrivelse af.
Hans Christian Andersen bosatte sig i Schweiz i 1964 og døde i dette land. Det kan derfor være svært at finde dødsdatoen. Men igen kan det ikke udelukkes, at der blandt skydebrødrene er en, der kan lede mig til en slægtning. I givet fald hører jeg også meget gerne herom.

   

Tilbage til listen