Forrige recordNæste record   "Jernbryllup" med fugleskydningsselskabet

12. maj 2015

Lad det være indrømmet straks. Dette nyhedsbrev er genbrug. Her er tale om en modificeret kopi af nyhedsbrevet fra den 11. maj 2010, med titlen "Krondiamantbryllup med fugleskydningsselskabet".

I 2005 modtog selskabets æresmedlem, hr. Holger Olsen, et emblem for 60 års medlemskab af Roskilde og Omegns Fugleskydningsselskab. Holger Olsen er den eneste skydebror i selskabets mere end 200 års historie, der har kunnet fejre "diamantbryllup" med selskabet.
Nu er der gået yderligere ti år, og vi kan nu gratulere Holger Olsen med sit "jerndiamantbryllup" med selskabet.

Freden havde netop lagt sig over Danmark, og tyskerne var gået slukørede hjem, da selskabet onsdag den 16. maj 1945 afholdt skiveskydning med fællesspisning og efterfølgende ballotering. Gårdejer Ole Henriksen, Overdrevsgaarden, stod som proponent for den unge gårdejer Holger Olsen, Verasminde i Veddelev. Holger Olsen blev optaget, og har siden været et trofast medlem af selskabet, med mange tillidshverv at tjene.

Jeg er bortrejst på Holgers kommende mindedag og vil derfor på forskud sende redaktionens lykønskning med endnu en mærkedag for Holger Olsen.

   

Tilbage til listen