Forrige recordNæste record   Jubil√¶umsudstilling p√• Lokalhistorisk Arkiv

8. august 2012

I anledning af selskabets 225 års jubilæum afholder Lokalhistorisk Arkiv en udstilling i bibliotekets kælder.
Det er selskabets håb, at rigtig mange vil besøge udstillingen, og ikke mindst være med til at festligholde udstillingens åbning.
Nedenfor gengives Lokalhistorisk Arkivs pressemeddelelse. 

Pressemeddelelse

Roskilde og Omegns Fugleskydningsselskab fylder 225 år den 28. august i år. Mon ikke det er Roskildes ældste endnu eksisterende forening? Roskilde lokalhistoriske Arkiv markerer denne mærkedag ved en udstilling, hvor vi fortæller selskabets historie og viser et par velvalgte eksempler på de flotte skydeskiver fra godt 2 århundreders virke.

Hver af skiverne bidrager med et lille stykke Roskilde-historie. I mange tilfælde er det ældste billede, der eksisterer, af en virksomhed eller en lokalitet i byen netop en skydeskive. Tænk bare på borgmester Heinrich Christian Müllers skydeskive fra 1832 med torvet og rådhuset som motiv. Det er absolut ældste billede af byens torveplads.

Selskabets formand, Jørgen Ypkendanz, vil åbne udstillingen og fortælle lidt om selskabet og dets lange historie lørdag den 25. august kl. 11 i lokalarkivets ekspeditionsområde på Roskilde Bibliotek, Dronning Margrethes Vej 14. Udstillingen åbner med en lille reception, hvor selskabets bestyrelse vil være værter.

Udstillingen bliver første arrangement af Roskilde lokalhistoriske Arkivs efterårsprogram og vises frem til den 30. september 2012.

   

Tilbage til listen