Forrige recordNæste record   Skal vores selskab lide den langsomme død?

7. januar 2012

Det skal erkendes, at det er en lidt makaber overskrift. Ikke desto mindre kan det være den vej, vi går, hvis vi ikke aktivt gør noget.
Tilbage i 1970´erne havde vores agtværdige selskab flere end 260 medlemmer. Ved dette årsskifte havde vi 216 medlemmer efter endnu et år, hvor vi har kunnet konstatere nedgang. Også i 1970´erne var det ikke ualmindeligt, at der blev optaget 15 skydebrødre ved en ballotation. Ved de to ballotationer i 2011 blev der i alt optaget fem skydebrødre, mens vi i året mistede ni skydebrødre. Således kan konstatere en nedgang på knap 2%. Der skal ikke meget matematik til for at regne ud, at selskabet kan være døende i løbet af nogle generationer. Det er vel næppe det, vi ønsker for vores gamle og hæderkronede selskab.

Verden har ændret sig meget gennem årene, og der er langt flere tilbud, end der var i tidligere tider. Lange åbningstider, internet og Champions League i fjernsynet flere gange ugentligt er med til at fylde vores dagsplan fuldt op. Men nogle hyggestunder i godt selskab nogle gange om året må der være plads til. Vores selskab er unikt og bevaringsværdigt i mange år fremover. Kontingentet er ikke skræmmende, så det afholder næppe nye medlemmer.

I mit nyhedsbrev af 3. juni 2011 opfordrede jeg skydebrødrene til at stå som proponenter for nye skydebrødre. Ingen fulgte opfordringen. Vi fik kun optaget to nye skydebrødre ved den efterfølgende ballotation. Proponenterne var begge fra hjemmesideudvalget, og kandidaterne var fundet inden det nævnte nyhedsbrevs udgivelse.

Vi har brug for flere medlemmer. Gerne yngre medlemmer, men der er ingen aldersdiskrimination. Til august fejrer vi 225 års jubilæum. Det vil være en stor gave til selskabet, hvis vi ved de to ballotationer, der kommer inden da, får en stor tilgang af medlemmer til at slutte op.

Opfordringen er klar. Snak med din søn, din nabo, din fætter, din kollega, din gode ven eller et andet godt emne. Gør dit til at skaffe et nyt medlem til marts eller juli, måske et nyt medlem til begge ballotationer. Optagelseskravene er ikke skrappe. Han skal være en hæderlig og uberygtet mand, som har bopæl eller virke i Roskilde Kommune, eller indtil 15 km fra kommunens til enhver tid registrerede centrum.

Næste ballotation er ved generalforsamlingen den 12. marts. Du kan hente optagelsesblanketten her.

Vores selskab skal vel også fejre sit 450 års jubilæum!

   

Tilbage til listen