Forrige recordNæste record  Sponsor for 1952 er Malerfirmaet Lomholdt & Partner  

Det bliver i familien

Når man som malermester ønsker at tegne et sponsorat for en skive, er det et rent slaraffenland at skulle vælge. Hvert år er jo præget af den kunstner, der har malet fuglekongens skive. Men der er dog langt mellem at finde en kunstmaler, der samtidig var malermester og endog fuglekonge på en og samme gang.

Fuglekongen fra 1952, Carl Frederik Pheiffer Hacke, havde alle ”kasketter” på samtidig. Han malede selv sin skive, der på alle måder illustrerer hans alsidige evner inden for malerkunsten. Skiven viser forskellige symboler inden for faget, en stue med stige og materialer, Roskildes Tekniske skole i Absalonsgade - med en passer, og en kunstmaler ved sit staffeli. På denne måde illustrerede fuglekongen mangfoldigheden i sit virke som malermester, underviser og kunstner.
Foruden sin egen skive stod Carl Frederik Pheiffer Hacke gennem årene som kunstner for ikke færre end otte fuglekongeskiver.

Hacke havde det ikke fra fremmede. Hans far, Axel Frederik Hacke, havde tidligere malet fem fuglekongeskiver. Derved er navnet Hacke absolut et af de mest markante i fugleskydningsselskabets historie.

Da Carl Frederik Pheiffer Hacke måtte trække sig tilbage fra arbejdslivet, blev virksomheden overtaget af firmaets malersvend, Svend Erik Hansen. At malerfaget bliver i familien er ikke usædvanligt hverken dengang eller nu. Begge Svend Erik Hansens sønner er trådt i faderens fodspor med hvidtekost, pensler og farver.

Den yngste søn, Klaus Lomholdt Herholdt ejer Malerfirmaet Lomholdt & Partner ved indkørslen til Gevninge, når man kommer fra Roskilde. Som samarbejdspartner i firmaet har han broderen, Uffe.
Malerfirmaet Lomholdt & Partner tegner sponsoratet for Carl Frederik Pheiffer Hackes fuglekongeskive, så der er trukket en linje fra fuglekongen til sponsoren.

Begge brødre har stået i lære hos deres far, altså hos Hacke´s Eftf. Klaus blev dog usikker på faget og uddannede sig inden for pelsbranchen og arbejdede i nogle år med salg af dette. De kulørte klatter kaldte dog, så i 1994 blev startet egen virksomhed, men denne gang var tiden ikke den rigtige, hvorfor det en årrække blev til ansættelse som malersvend.

I 2007 blev det nuværende firma etableret. Det var i samarbejde med nogle tømrere, herfra kommer partner i virksomhedens navn. Det var i starten gode tider, hvor mange køkkener blev opført med Klaus som ansvarlig for alt malerarbejdet.
Snart kom den økonomiske krise, hvilket tømrerne ikke kunne klare. Klaus klarede skærene og havde en tid otte ansat i firmaet.

I dag er det kun brødrene, der arbejder i Malerfirmaet Lomholdt & Partner, og sådan skal det vedblive at være. Virksomheden har gode aktiviteter i ordrebogen. Hjemmeside, Facebook og annoncer er ikke nødvendigt. Det gode gamle mund til mund princip giver mange gode opgaver.

Malerfirmaet Lomholdt & Partner laver alt inden for faget. Private kunder og virksomheder bliver serviceret. Store opgaver med bygningsrenovering i Amaliegade er blevet udført, ligesom Roskilde Domkirke er blandt virksomhedens kunder.

Se sponsorens data ved at klikke på logoet: