Forrige recordNæste record  Sponsor for 1972 er Roskilde Vinduescenter  

Kongeskytten i fuglekongens hus

Da Michael Donstrup ved fugleskydningen i 2016 fyrede et afgørende skud af, så fuglen drattede til jorden, opnåede han sig selv til den fornemme titel kongeskytte. Samtidig opnåede han at give Finn Borre en endnu fornemmere titel, nemlig fuglekonge.
Michael Donstrups bolig i Svogerslev er et sandt fuglekongeslot. Før Michaels far købte ejendommen, havde den huset smedemester Christian Petersen, der tidligere var blevet fuglekonge i 1972. Som Michael havde også Christian Petersen overtaget ejendommen efter sin far. Hermed ophører lighederne ikke. Christian Petersens mor passede Svogerslevs gamle telefoncentral i hjemmet, mens Michaels kone, Tina, står for tømrervirksomhedens administration. 

Michael Donstrup har boet i Svogerslev siden drengeårene. I begyndelsen af 1987 overtog familien den gamle smedje som bolig og til erhverv. Donstrup senior var også smed, og havde visionen om at servicere landsbyens borgere med cykel- og plæneklipperreparationer samt andet inden for smedefagets virke. Desværre skulle det ikke gå sådan, idet han døde mindre end et halvt år senere.

Michael Donstrup blev udlært tømrer i 1985. Efter soldatertiden ved livgarden og nogle år som svend blev Michael selvstændig den 1. august 1989 ved køb af en eksisterende virksomhed. Det første værksted lå ved trillebørfabrikken i Darup og det andet bag brugsen på Vindingevej.

I januar 1995 købte Tina og Michael den gamle smedje af Michels mor. En stor ombygning blev iværksat, men det gamle interiør er bevaret, så ejendommen oser stadig af den gamle smedje med ambolt, hestesko og diverse værktøj.

Michael har gennem alle årene tilbudt alt inden for tømrer- og snedkerfaget. Da EU´s åbne grænser blev indført i slutning af dette årtusindes første årti var det med bekymrede tanker for Michael. Han var klar over, at østeuropæiske konkurrenters priser ikke var til at konkurrere med, men samtidig bevidst om, at han selv var stærk på kvalitet.
Lykken ville, at Joe Pearson, der i mere end 30 år havde drevet Roskilde Vinduescenter, var klar til at gå på pension. De to håndværkere kendte hinanden godt, og Pearson foreslog, at Michael drev vinduescenteret videre. Det har været og er stadig et stort aktiv for Michaels virksomhed.

Som specialist ved Michael, hvilket vindue der passer til hvilket hus. Michael kender alle typehuses opbygning indefra og sikrer den rigtige løsning, og at vinduet, der monteres i dag, også holder både i design og kvalitet i årene fremover. Kunderne skal være trygge og tilfredse. Oftest skal vinduesudskiftningen holde resten af livet. Michael er fagmanden, der sikrer mod fejlinvestering.

Smedeværkstedet blev tømrerværksted, og nu er malerfaget også blevet en del af den stolte håndværksvirksomhed i Svogerslev. Tina og Michaels malerudlærte søn er gået ind i virksomheden, der nu tilbyder håndværksydelser på flere niveauer. Der er udsigt til store perspektiver.

Besøg sponsorens hjemmeside ved at klikke på logoet: