Forrige recordNæste record  Sponsor for 1982 er Roskilde Sten og Grus ApS  

Stensikkert grus i maskineriet

I et område mellem Vindinge og Vor Frue ligger Øde Hastrup, der er kendt for store områder med grusgrav. Her ligger Roskilde Sten & Grus ApS i fred og fordragelighed med sine naboer. Roskilde Sten og Grus ApS har tilsluttet sig kodekset ”Godt naboskab”. Med vilje til dialog og vilje til at finde løsninger, er det ikke svært at finde plads til både naboer og råstofindvinder. I Øde Hastrup er løsningen fundet.

Ved råstofgravning er der en række aktører med forskellige roller. Råstofindvinderen har ansvaret for produktionen og den daglige drift, både hvis virksomheden selv ejer jorden, og hvis jorden er lejet. Det er indvinderens ansvar, at vilkårene i gravetilladelsen overholdes.
Naboer bliver hørt som partner, inden der gives en gravetilladelse. Parter er i forvaltningsloven defineret som dem, der har en væsentlig, individuel interesse i sagens afgørelse. Myndighederne vurderer fra sag til sag, hvem der er part. Parterne skal oftest findes blandt dem inden for et par hundrede meter fra råstofgraven. Naboerne kan klage over tilladelser til råstofindvinding. Det gælder også, selvom virksomheden har tilsluttet sig Kodeks for godt naboskab.

Roskilde Sten & Grus ApS tilbyder et bredt sortiment af sten, sand og grus af forskellige varianter. Virksomheden har ikke leveringsservice, men sælger ofte til vognmænd med lastbil. Mindre kan også gøre det. Private kan købe i små mængder i egen trailer eller pickup. Materialer sælges også i big bags. Her skal bestilling foretages senest dagen før.

I 2015 kunne Roskilde Sten & Grus tegne sig for en vaskægte Danmarkspremiere. Faktisk hørte virksomheden til blandt de første i hele Europa, der investerede i Cat 982M gummihjulslæsser.
Ikke mindst maskinfører Geert Gertsen blev glad for den nye maskine. Med 40 års ansættelse hos Roskilde Sten & Grus fik Geert Gertsen leveret maskinen med et skilt på døren. Skiltet viser Geerts navn, en kongekrone og et sekstal. Det sidste fordi Geert Gertsen havde kørt fem Cat maskiner under sin lange ansættelse.
Hos Roskilde Sten og Grus havde man længe efterspurgt en gummihjulslæsser, der akkurat var nummeret større end Cat 980'eren. Hidtil havde den næste model i rækken været langt større end behovet. Faktisk næsten dobbelt så stor som ønsket. Maskinparkens driftssikkerhed er i øvrigt et vigtigt parameter for Roskilde Sten & Grus.

Mens Roskilde Sten & Grus ApS står for aktivitet af grusgravdrift fra Øde Hastrup Grusgrav, står Jørgen Jensen ApS for udlejning af entreprenørmaskiner.

Besøg sponsorens hjemmeside ved at klikke på logoet: