Forrige recordNæste record  Sponsor for 1985 er Renovations Transport A/S   Film/Lyd

Fra fru Jensens kagemand til dronningens skraldemand

Det kan lyde som et eventyr, men det er nu den skinbarlige virkelighed. Fuglekongen fra 1985, Preben Nielsen, blev som ung bager og siden ikke kun byens ”Kong Skrald”, men ejer af en af landets mest succesrige renovationsvirksomheder.
Hvad der gælder for en bager, gælder også for en skraldemand. Man skal kunne komme tidligt op om morgenen, være ærekær og grundig i sit håndværk samt yde en god kundeservice til den rigtige pris.

Karrieren i renovationsbranchen startede i Lejre kommune først i 1970´erne. Da chefen efter nogle år stoppede, var vejen banet for den unge Preben, der snart skulle vise sig at kunne få virksomheden til at blomstre.
Efter nogle år fik Roskilde Renovations Transport foden indenfor i Roskilde Kommune. Her er samarbejdet nu blevet større og større gennem flere årtier. Renovations-kørslen er suppleret med kloaksugning og containerudlejning, så vognparken efterhånden er blevet fordoblet mange gange.

Da fuglekongen fra 1982, Svend Aage Jørgensen, trak sig tilbage fra sin vognmandsforretning, var det Preben ”Skrald”, der tog over og ekspanderede derved yderligere sin virksomhed.

En stor licitation blev vundet i 2010. Sammen med City Container i Farum ligger opgaven med dagrenovation i de indre københavnske bydele: Indre By, Vesterbro og Kgs. Enghave nu hos Roskilde Renovations Transport. Derved er Preben ”Skrald” nu skraldemand for Dronningen og 80.000 andre husstande i Københavns centrum.

Den storkøbenhavnske opgave blev i 50 år varetaget af det koncessionerede selskab, R98. Dette monopol er nu brudt efter licitationen, hvor opgaven nu er opdelt i fire ”klumper” hvor Roskilde-firmaet klarer den ene del.
Ekspansionen bevirkede, at 80 skraldemænd skiftede arbejdsplads fra R98 til Roskilde Renovations Transport, og 25 helt nye moderne lastbiler blev indkøbt. Der er lagt stor vægt på, at arbejdsmiljøet bliver bedst muligt for såvel skraldemændene som naturen.
Den nye opgave gav anledning til at stifte et helt nyt selskab med indretning af plads ved Amagerforbrænding.

På trods af ekspansionen i hovedstaden er der ingen tvivl om, at virksomheden har sine rødder i Roskilde, hvor Preben ”Skrald” levede hele sit liv, siden barndommen i trekantområdet omkring Helligkorsvej og Fælledvej.

Preben Nielsen afgik ved døden i 2017. Inden da var generationsskiftet faldet på plads, da sønnen Gregers Højme havde taget over fra sin far.

Besøg sponsorens hjemmeside ved at klikke på logoet: