Forrige recordNæste record  Sponsor for 1798 er Buus Optik  

Forretningen der er der for et syns skyld

Roskildes ældste optikerforretning er Buus Optik, der blev etableret af Johannes Buus Petersen den 1. september 1953. Johannes Buus Petersens erklærede målsætning var:

”Ved kun at føre kvalitetsvarer, lave godt arbejde og have reelle priser, håber jeg at vinde en tilfreds kundekreds.”

I dag er Buus Optik en moderne og alsidig virksomhed med flere optikere, der tilsammen mestrer alle optometriens facetter, men stadig drives med respekt for Buus Petersens målsætning.

Optikerne tager sig god tid ved synsprøve og kontrol. De lægger vægt på samtale om kundens behov, så ethvert synsproblem kan blive afdækket og løst. Forretningens kompetencer omfatter tilpasning af hjælpemidler til personer med nedsat funktionsevne. Dette i nært samarbejde med Roskilde Kommune under Region Sjælland.

Som noget helt unikt er Buus Optik af princip ikke involveret i det konstante kapløb om at levere udsalg og rabatter. Her ønskes i stedet at levere den bedste kvalitet både hvad angår service og produkter. Da priserne er helt reelle fra starten, er det ikke nødvendigt at lokke kunder til med prisnedsættelser. Også dette er et hæderkronet princip, der går tilbage til Buus Petersens tid.

Efter stifteren tog sønnen, Stig Buus, over. Herefter blev indehaveren Hans Tersbøl. Siden 2003 er det Morten Clemmensen, der har haft ansvaret for forretningen. Morten startede i forretningen i 1994. Medindehaver er Ayoe Blohm. Begge er uddannet optometrister og er aktive i forretningen, der har seks optikere og to sekretærer.

Buus Optik er en lille selvstændig optikerforretning, der har til huse i en charmerende gammel bygning centralt i Roskilde. Adressen er Algade 40. Forretningen har gennem alle årene ligget i området. Tidligere har domicilet heddet Algade 34 og Algade 38.

I butikken finder man moderne prøverum ogværksted, hvor brilleglas bliver slebet og tilpasset efter ønske, samt en brilleafdeling med et stort udvalg af high-end stel og meget dansk design.

I den lille smøge Store Gråbrødrestræde, bag forretningen, er der gratis kundeparkering og let adgang til mange forskellige indkøbsmuligheder.

Besøg sponsorens hjemmeside ved at klikke på logoet: