Forrige recordNæste record  Sponsor for 1877 er Roskilde Låseservice ApS  

En dirkfri familie

Meget er sket siden Roland Brixvig i starten af 70´erne etablerede en lille skærslibervirksomhed i privatboligens udhus på Trekronervej. Brixvig var tidligere cykelsmed, og ydelser inden for dette fag blev også tilbudt kunderne. I det hele taget var han tjenstvillig med næsten hvad som helst evnerne rakte til.
I 1973 flyttede forretningen til Københavnsvej på hjørnet af Elisagårdsvej. Her har den ligget siden, men til gengæld har mange ting ændret sig gennem årene.

Svigersønnen, Freddy Poulsen, blev tilknyttet virksomheden, men han ønskede kun at gå til hånde. Han havde haft et mangfoldigt arbejdsliv, der havde bragt ham til søs, helt til Brasilien. Under hjemlige himmelstrøg havde han bl.a. arbejdet som vicevært, oliefyrsmontør hos Shell og for Nordisk Kabel- og Trådfabrikker. Det med at gå til hånde skulle vise sig blive midlertidigt, for senere var det Freddy Poulsen, der overtog virksomheden.

Den lille virksomhed havde domicil i et anneks i gården. I den store bygning ud mod københavnsvej havde købmand Hansen sin forretning og privatbolig. Imellem lå en lille frisør, mens Hansen havde et lager af Kosangasflasker i gården.

Da købmanden døde, fik Freddy Poulsen mulighed for at flytte til større lokaler ud mod gaden, mens enken forsat boede i privatboligen. Cykelsmedvirksomhed var fortsat det primære, men stadig blev der også slebet græsslåmaskiner og udført andet arbejde, som kunderne efterspurgte. Låsesmedevirksomhed blev forretningen også udvidet med, omend ejeren var i tvivl om, hvorvidt der var fremtid i dette. Denne tvivl blev siden gjort til skamme, og låsene blev den egentlige drift.

Som ung mand blev sønnen, Jim, ansat i 1980. Hustruen Lizzie var tilknyttet kontoret og kundebetjeningen. I 1990 blev den sidste del af familien tilknyttet. Tina Poulsen var kontoruddannet i Roskilde Andel, og havde på det tidspunkt i nogle år stået for familievirksomhedens bogføring. Nu blev det til fuldtidsarbejde med resten af familien, hvorefter et firkløver var dannet.

I etaper blev virksomheden udvidet, når lokaliteter blev ledige, og efterhånden blev ejendommen købt af Kaya Hansen, da hun flyttede på plejehjem. Nu blev iværksat en større renovering og ombygning. Hele ejendommen blev taget i brug af Roskilde Låseservice. Der blev etableret frokoststue for personalet, og det var slut med at gå på toilettet i gården.

Hele familien er fortsat med i selskabets bestyrelse. Freddy Poulsen har trukket sig tilbage som aktiv, men fungerer som konsulent, mens Lizzie fortsat har nogle arbejdstimer i forretningen. Jim er ansvarlig for det håndværksmæssige, mens Tina, der er administrerende direktør, har ansvar for kontor, indkøb, ekspedition, låse- og cylinderarbejde, samt ikke mindst frokosten for virksomhedens ni medarbejdere, der udgør et godt og homogent team.

En hård tid var det, da Ro´s Torv, Ro´s Have og Rema 1000 blev bygget, men i dag er hele området et aktiv for Roskilde Låseservice, der ser lyst på fremtiden.

Besøg sponsorens hjemmeside ved at klikke på logoet: