Forrige recordNæste record  Sponsor for 1915 er Sydbank  

Man starter som lille, og så bli´r man stor

”Man starter som lille, og så bli´r man stor”, sang Buster Larsen i sin tid. Det er ord, de kan bekræfte i Sønderjylland, hvor en lille håndfuld lokale pengeinstitutter på mindre end 40 år blev landets fjerdestørste bank.

Sydbank blev stiftet den 15. juli 1970 som en fusion af fire lokalbanker:

  • Den Nordslesvigske Folkebank, Aabenraa
  • Graasten Bank, Gråsten
  • Folkebanken for Als og Sundeved, Sønderborg
  • Tønder Landmandsbank, Tønder.

Hensigten med skabelsen af den sønderjyske regionalbank var at sikre, at en bank med rod i landsdelen havde tilstrækkelig finansiel styrke, kvalitet og kompetence til at kunne betjene de voksende enheder i erhvervslivet. Aabenraa var fra starten udpeget som det formelle hovedsæde.

De efterfølgende årtier gik det slag i slag for banken. I 1970`erne bredte banken sig først i det sønderjyske for senere at gå over Kongeåen. I 1981 etablerede Sydbank en filial på Kgs. Nytorv i København. To år senere blev det til fusion med Århus Bank og året efter med Fynske Bank. Snart blev det også til filialer i Flensborg og Hamburg.

I 1987 stod Sydbank bag oprettelsen af Investeringsforeningen Sydinvest. I samme periode blev flere banker overtaget, ligesom banken overtog DMK-Holding.

I 1990`erne overtog Sydbank også en del banker, ligesom Topdanmark blev en del af bankens aktiviteter. Nu var Sydbank stærkt dominerende i det sønderjyske område, ligesom den var rigtig stærk på det østjyske marked. På ganske få år var bankens størrelse blevet fordoblet.

Finanssektoren havde vanskelige vilkår i 90´ernes, hvilket også Sydbank kunne mærke. Men bemærkelsesværdigt hurtigt havde Sydbank fundet fodfæste igen.

Trods finanskrisen i det nye årtusinde er Sydbank til stadighed vokset med køb af andre banker og etablering af nye filialer. Sydbank har markeret sig som en fremgangsrig og solid bank. Udover et stærkt net nationalt, har banken også udvidet på det tyske marked og har etableret en datterbank i Schweiz.

Sydbanks indtog i Roskilde kom i 2008 med et midlertidigt domicil på Vinkelvej nær Ro´s Torv. I foråret 2009 var den blivende lokalitet på Københavnsvej, nær Røde Port klar til indflytning.
Sydbank Roskilde ligger centralt op til byens hovedgade og nær banen. Afdelingen varetager bankforretninger af alle slags for såvel privat- som erhvervskunder. Banken lægger vægt på den tætte og nærværende kontakt med den enkelte kunde. Den nære relation ses blandt andet ved, at kunder let kan komme i kontakt med egen bankrådgiver på direkte telefonnummer.

Sydbank er i dag en af Danmarks største banker med cirka 2.100 medarbejdere og 84 filialer, heraf tre i Tyskland.

Besøg sponsorens hjemmeside ved at klikke på logoet: