Forrige recordNæste record  Sponsor for 1935 er Farvehuset   Film/Lyd

Farvehandlerdynastiet på Helligkorsvej

 

Farvehuset har i mere en 40 år ligget på Helligkorsvej, men virksomheden blev etableret to år tidligere i Grønnegade.
Som blot 23-årig etablerede Preben Rasmussen sig som selvstændig få år efter at læretiden var overstået. Den nu halv-pensioneret farvehandler fortæller:

Som ganske ung var jeg bud hos en farvehandler i Grønnegade, men han kunne ikke give mig en læreplads, og så landede jeg hos en anden mester i Allehelgensgade 3.
Værnepligten blev aftjent på Bornholm, der under den kolde krig var ”Danmarks knytnæve mod øst” overfor Sovjetunionen og de andre kommunistiske stater.
Efter soldatertiden fik jeg job hos farvehandlere i Holbæk og på Nørrebro, og det var noget af et kultursammenstød med det daværende arbejdsmiljø, som dengang boede i det københavnske kvarter.
Det kom mig for øre at forretningen hvor jeg havde været bud i Grønnegade var til salg. Jeg ringede til farvehandleren, der imidlertid afviste at sælge forretningen.
En af mine bekendte i branchen forklarede mig, at jeg havde begået en fejl ved at ringe til middag, hvor den gamle farvehandler tog sin middagslur. Jeg ringede derfor igen om aftenen og vi blev så enige. Jeg overtog ”Farvekælderen” i 1968.
I 1970 åbnede vi ”Farvehuset” på Helligkorsvej, og i årene 1975-78 havde vi tillige en afdeling i Pebberrenden.

Når jeg kikker tilbage på de mange år i branchen har meget forandret sig, men noget er stadig det samme.
Jeg lærte selv at blande farverne med hånden. Det er stadig en kæmpe fordel at kunne det her i forretningen, og det har mine to sønner også lært.
Sortimentet er gennem årene blevet udvidet. Før var det bare maling og tapet. Nu sørger vi for hele interiør-løsninger samt solafskærmning og gulvbelægning.
Min hustru Ulla var også med i forretningen gennem mange år. Vi har altid haft en klar arbejdsdeling. Hun var chef derhjemme, og jeg bestemte i butikken. Måske er det også derfor, jeg ikke skal hjem på pension foreløbig. 

Ægteparrets to yngste sønner har været med i forretningen i mange år, og er i dag i fællesskab indehavere, mens far nu er lønmodtager i sit livsværk.

Storebror Thomas startede som bydreng på Long John og kom senere i lære hos sin far. Han er nu hovedansvarlig for gulvafdelingen, og tager ud til kunder for at lægge nye tæpper og linoleum.
Yngste søn Martin er også udlært hjemme. Han har en lederuddannelse og mest i forretningen med ansvar for bl.a. solafskærmning.

 

Besøg sponsorens hjemmeside ved at klikke på logoet: