Forrige recordNæste record  2022 Venter i spænding


5. juli • Restaurant Håndværkerens have

Levnedsbeskrivelse:

Om den kommende fuglekonge kan det allerede nu slås fast, at det drejer sig om en mand i sin bedste alder, og han vil sandsynligvis ikke selv have skudt brystpladen ned, men har fået hjælp hertil af det kommende års kongeskytte.

Brystpladen falder sandsynligvis efter klokken 13:00, og der ved vi, hvem der er den træfsikre kongeskytte.

Efter den traditionelle frokost vil spændingen omkring den nye fuglekonge blive udløst, og det bliver klokken omkring 17:30 (plus/minus en times tid) og den afgående fuglekonge vil overdrage det synlige tegn på værdigheden - kongebåndet - til sin efterfølger, og det vil altsammen ske under passende bifaldstilkendegivelser fra de øvrige skydebrødre.

...men det afventer vi altså i spænding.

Årets historie og anekdoter:

Grundet Corona-pandemien blev den traditionelle skiveskydning i januar flyttet til den tredje torsdag i marts.

* * * * * * * * *

Roskilde og Omegns Fugleskydningsselskab deltog ved årets arrangement på Valdemarsdag i Domkirken. Selskabets fanebærer var Kim Juel Gregersen og Jesper Carlsson. Selskabets formand, Carsten Helge Nielsen var på dagen fanebærer for Roskilde Borger, Håndværker og Industriforening, hvor han og også var formand.

* * * * * * * * *

Efter flere år med ikke særlig delikat, men til gengæld dyr torsk blev der ved årets sidste arrangement serveret stegt flæsk og persillesovs. Samtidig skiftede arrangementet navn fra torskegilde til sæsonafslutning.

* * * * * * * * *

Årets nye skydebrødre

Generalforsamling

Cand. agro Henrik Aagaard
Entreprenør Henrik Hilding Hansen
VVS Installatør Jakob Mikkel Nørager
Filialdirektør Kasper Bæk
Byrådsmedlem Mogens Hallager

Tilbage til listen