Forrige recordNæste record Historisk perspektiv for 2018 

Roskilde

Indgangen til året bliver dramatisk i Rønnebærparken og Æblehaven. Nytårsnat fyrer unge raketter af mod brandvæsen og politi, der ankommer for at slukke flere containerbrande.

* * * * * * * * *

Der er uro i Roskilde Handel om flytning af sekretariat og økonomiske dispositioner. Et medlem ekskluderes fra bestyrelsen og foreningen for illoyalitet. Ved en ekstraordinær generalforsamling bliver medlemmet genoptaget i foreningen mens bestyrelsen overlever med snævert flertal et mistillidsvotum.

* * * * * * * * *

En storstilet koncert "Rock i Haven" må aflyses grundet økonomiske problemer. Ord som løgn og bedrageri fyr i luften.


Danmark

Dronning Margrethe II`s ægtefælle gennem mere end 50 år, prins Henrik afgår ved døden, 83 år gammel.


Verden

13 børn fra Californien befries fra mange års fangenskab af deres forældre. Børnene er afmagret, misrøgtet og har været lænket. Forældrene sigtes for tortur.

* * * * * * * * *

For første gang siden Korea-krigen i 1950´erne, besøger en repræsentant fra den diktatoriske nordkoreanske Kim familie, nabolandet Sydkorea. Det sker ved De Olympiske Vinterlege i Pyeongchang, Sydkorea. Nordkoreas diktator yngre søster Kim Yo-jong skriver historie, da hun smilende giver hånd til Sydkoreas præsident Moon Jae-in, under åbningsceremonien. Som kontrast sidder USA´s vicepræsident Mike Pence, får meter derfra og demonstrativt ignorerer "fjenden.
Helt exceptionel stiller de to Koreaer op med fælles hold i flere discipliner.

* * * * * * * * *

En tidligere russisk dobbeltagent og hans datter findes forgiftet af nervegas i Storbritaninen. Dette skaber diplomatisk krise mellem Rusland og Storbritanien.


Musik

Dansk Melodi Gran prix bliver vundet af Jonas Flodager Rasmussen med sangen "Higher Ground", en sang der er inspireret af nordisk vikingetid.