Forrige recordNæste record Historisk perspektiv for 2016 

Roskilde

Danmarks Rockmuseum skifter navn til RAGNAROCK og åbner officielt.

* * * * * * * * *

En 57-årig ansat på Lindegården knivdræbes af en psykisk syg patient.

* * * * * * * * *

Efter en større renovering bliver Stændertorvet og springvandet genindviet.

* * * * * * * * *

En 20-årig kvinde afgår ved døden på årets Roskilde Festival. Hun findes med vejrtrækningsproblemer i sit telt, og står ikke til at redde.

* * * * * * * * *

Fem olympiske medaljevindere har tilknytning til Roskilde. Det er håndboldspillerne og guldvinderne Morten Olsen og Mads Mensah, roerne og sølvvinderne Kasper Jørgensen og Jacob Barsøe, samt cykelrytteren og bronzevinderen Frederik Madsen.

* * * * * * * * *

Roskilde kåres til Danmarks bedst markedsførte by.

* * * * * * * * *

På samme eftermiddag rammes Ro´s Torv, Roskilde Lufthavn og flere lokaliteter andre steder i landet af bombetrusler.


Danmark

Betalingsmidlet check udgår ved årets udgang.

* * * * * * * * *

Det analog tv signal udgår helt og digitalt fjernsyn er nu ene på marked.

* * * * * * * * *

Ikke blot danskere, med folk fra hele verden afsløres i at have penge i skattely i Panama.

* * * * * * * * *

En dille går over Danmark, jeg faktisk hele verden. Børn og voksne går rundt på gader og stræder for at jage pokémon i et virtuelt spil.

* * * * * * * * *

Danske atleter laver historisk flotte resultater ved De Olympiske Lege i Rio. 15 medaljer, 2 guld-, 6 sølv- og 7 bronzemedaljer bliver det til, hvilket er det næsthøjeste antal danske olympiske medaljer i historien. Målt i indbyggerantal bliver Danmark Europas bedste nation. Danmark får samme medaljehøst som Sverige og Norge tilsammen.

* * * * * * * * *

Under en skudepisode på Christianias Pusherstreet, rammes to politibetjente og en civil person. Den ene betjent rammes i hovedet.
Ved en efterfølgende anholdelsesaktion bliver gerningsmanden selv skudt, med senere døden til følge.

* * * * * * * * *

Som en udløber af skudepisoden på Christiania, nedriver christianitterne Pusherstreet. Politiet havde gjort det samme flere gange tidligere på året, men boderne var efterfølgende blevet bygget op igen.

* * * * * * * * *

Ved de paralympiske lege i Rio de Janeiro vinder Danmark en guld-, to sølv- og fire bronzemedaljer.

* * * * * * * * *

Susanne Bier vinder en Emmy for at instruere tv-serien "Natportieren". Hun bliver således den første dansker der både vinder en Oscar, en Golden Globe og en Emmy.

* * * * * * * * *

Svinkløv Badehotel brænder ned til grunden.

* * * * * * * * *

En psykisk syg mand skyder en politibetjent i hovedet, foran politistationen i Albertslund. Dagen efter afgår betjenten ved døden.

* * * * * * * * *

Store dele af befolkningen må undvære dronningens nytårstale, 90 års fødselsdagen og rådhusklokkerne ved midnat til det nye år. YouSee´s tv-signal går ned på den mest uheldige dag på året.


Verden

Som følge af den voldsomme flygtningetilstrømning i Europa, indfører Sverige grænsekontrol mod Danmark. Som konsekvens heraf gør Danmark det samme ved grænsen til Tyskland.

* * * * * * * * *

Et terrorattentat i Bruxelles dræber 30 uskyldige mennesker og flere hundrede bliver såret.

* * * * * * * * *

Efter en mildest talt bizar valgkamp, bliver den kontroversielle mangemilliardær Donald Trump nomineret til republikanernes præsidentkandidat i USA.

 * * * * * * * *

"The Greatest" - verdenshistoriens største bokser, Mohammed Ali, dør 74 år gammel.

 * * * * * * * *

En mand skyder og dræber mindst 50 mennesker på en natklub for homoseksuelle i Orlando, Florida. Gerningsmanden bliver selv skudt og dræbt af politiet.

 * * * * * * * *

Efter en folkeafstemning stemmes Storbritannien ud af EU. Under den hårde valgkamp skydes, knivstikkes og dræbes det kvindelige parlamentsmedlem Jo Cox. 

 * * * * * * * *

Island henrykker hele Europa ved at spille sig til kvartfinalen ved Europamesterskaberne i fodbold. Undervejs slås England ud af turneringen. Også Nordirland skaber respekt ved at spille sig til semifinalen, hvor de taber til de senere Europamestre, Portugal. 

 * * * * * * * *

På den franske nationaldag, Bastilledagen, kører en terrorist i lastvogn ind i den glade menneskemængde ved strandpromenaden i Nice. Mindst 84 dræbes og mange kvæstes. Gerningsmanden skydes og dræbes af politiet. 

 * * * * * * * *

Forsøg på et militærkup i Tyrkiet afværges. Mindst 265 mennesker dør.

 * * * * * * * *

Otte unge skydes og dræbes af en 18-årig ung mand i et indkøbscenter i München. Gerningsmanden skyder efterfølgende sig selv.

* * * * * * * *

En bizar trend spreder sig kortvarigt i hele verden. Folk udklædt i klovnedragter skræmmer folk på åben gade.

* * * * * * * * *

En måbende verden ser til mens excentrikeren, realitystjernen og den meget kontroversielle forretningsmand, Donald Trump, vælges til USA´s 45. præsident. I en meget "beskidt" og afstumpet valgkamp slår han den tidligere præsidentfrue, Hillary Clinton. Faktisk fik Clinton to millioner flere stemmer end sin modstander, men det amerikanske valgmandssystem, gjorde Trump til præsident.

 * * * * * * * *

Ruslands ambassadør i Tyrkiet dræbes.

 * * * * * * * *

Ved et terrorangreb påkører en lastvogn et julemarked i Berlin. 12 dræbes og 48 såres. Få dage efter bliver gerningsmanden dræbt under en skudveksling med politiet i Milano.


Musik

Rockikonet David Bowie dør.

* * * * * * * * *

Gruppen Lighthouse X vinder det danske Melodi Grand Prix med "Soldiers of love". Det går ikke så godt i den internationale konkurrence, der vindes af sangerinden Jamala fra Ukraine, med sangen 1944.

* * * * * * * * *

Lukas Graham slår igennem i såvel Europa som i USA. Bandet ligger på andenpladsen i USA´s Billboard 100 og topper listen i mange lande.

* * * * * * * * *

Sangeren, sangskriveren og multiinstrumentalisten Prince dør.

* * * * * * * * *

Sangeren George Michael dør, 53 år gammel.