Forrige recordNæste record Historisk perspektiv for 1983 

Roskilde

Der indrettes et krisecenter for kvinder i Bondetinget 22. 

* * * * * * * * *

I Himmelev anlægges Egelund.

* * * * * * * * *

For første gang uddeles Erhvervsprisen for Roskilde. Initiativtager er Andelsbanken. Her er fokus på initiativrige virksomheder eller enkeltpersoner, der med deres virkelyst og energi skaber yderligere omsætning og arbejdspladser i Roskilde-området.


Danmark

BZ'ere i Allotria-huset på Nørrebro i København snyder politiet, der med 400 betjente stormer huset - forberedt på kamp. 

* * * * * * * * *

Hesselø-konflikten mellem Danmark og Sverige bryder ud. Sveriges statsminister Olof Palme mener, at Hesselø ifølge freden i Roskilde er svensk. Det ender med at Hesselø forbliver dansk. 

* * * * * * * * *

På et straffespark sat ind af Allan Simonsen sikrer det danske fodboldlandshold en sensationel sejr på Wembley. Sejren lægger grunden til Danmarks kvalifikation til europamesterskabet i Frankrig i 1984.


Verden

Internet Domain Name System opfindes af Paul Mockapetris. 

* * * * * * * * *

Flere steder i Europa bliver der målt varmerekord for januar måned. I Prag - er varmeste dag i 200 år 12,8 plusgrader. I Hamburg - varmeste dag i 117 år med 12,2 grader. I København - den varmeste dag siden 1938 med 11,4 grader. 

* * * * * * * * *

USA invaderer Grenada.


Musik

Det er første år Grøn Koncert rundt omkring i landet, arrangeret af Muskelsvindfonden og Tuborg. 

* * * * * * * * *

Med små kække rejehop vandt Gry Johansen det danske Melodi Grand Prix med "Kloden drejer", der var skrevet af Lars Christensen og Flemming Gernyx. Det blev kun til en 17. plads blandt 20 nationer ved den europæiske finale. Her vandt Luxemburg for femte gang. Denne gang med sangen "Si la vie ést cadeau" sunget af Corinne Hermes.