Forrige recordNæste record Historisk perspektiv for 1964 

Roskilde

Bønnelyckes Tømmerhandel flytter fra den Kornerupske Tømmergård til Københavnsvej. Den gamle plads bliver kommunal parkeringsplads, Bønnelyckes Plads.

* * * * * * * * *

”Jernbanehotellet” på Hestetetorvet rives ned, så der opstår en forplads foran Banegården.

* * * * * * * * *

Den gamle Hamburger Børs, siden Postgården, i Skomagergade 15, hvor der til sidst var købmandsgård, rives ned. Der opføres en forretningsejendom med en passage igennem.

* * * * * * * * *

Roskilde Værkstedsby på Håndværkervej indvies.

* * * * * * * * *

Slagteriskolen grundlægges.

* * * * * * * * *

Skomagergade bliver lukket og omdannet til gågade for at huse en del af byfester ”Atomiaden” hvor Risø er hovedtemaet.


Danmark

Den 18-årige prinsesse Anne-Marie vies i Athen til 23-årige kong Konstantin af Grækenland.

* * * * * * * * *

Den lille Havfrue på Langelinie halshugges og mordet forbliver uopklaret.

* * * * * * * * *

Sporvejene indfører poletter og skovserkonerne på Gammel Strand får lov til fortsat at sælge fisk, forudsat at deres stade overdækkes med glastag.

* * * * * * * * *

Københavns Borgerrepræsentation vedtager et forbud mod rygning i hovedstadens spor­vogne og busser i de tilfælde, hvor der ikke kan skærmes af for ikke-rygere.

* * * * * * * * *

Sædelighedspolitiet rejser pornografisigtelse mod forlaget Thaning & Appel for at have udgivet den over 200 år gamle bog Fanny Hill.

* * * * * * * * *

Eksplosion på Valby Gasværk koster tre arbejdsmænd livet og blæser ruder ud helt op til fem kilometer væk fra gasværket. Efterfølgende er der rapporteret om næsten atomkatastrofale ligende tilstande i både Vanløse, Vigerslev og Valby, hvor folk blev kastet rundt med møbler i stuerne og biler smadret af teglsten og murbrokker.


Verden

Pave Paul 6. besøger som den første pave Israel.

* * * * * * * * *

Den amerikanske militærkirurg Luther Terry offentliggør en rapport, som dokumenterer, at cigaretrygning er sundhedsskadeligt.

* * * * * * * * *

For første gang sendes mere end ét menneske ud i rummet med samme rumfartøj, da Sovjetunionen opsender tre kosmonauter på én gang med Voskhod 1.

* * * * * * * * *

Kina sprænger sin første atombombe.


Musik

De første 5 pladser på USA's single hitliste indtages af The Beatles.

* * * * * * * * *

Efter sejren året før stod Danmark som vært for det internationale Melodi Grand Prix den 21. marts i Tivolis Koncertsal. Danmark var repræsenteret ved Bjørn Tidemand, der fik en 9. plads med "Sangen om dig". Gigliola Cinquetti vandt suverænt med "Non ho létá".

* * * * * * * * *

"Lille fregnede Louise" er årets landeplage med Johnny Reimar.

* * * * * * * * *

The Beatles besøger København og giver to koncerter i KB Hallen. En række kendte danske musikerpersonligheder overværer koncerten. 

* * * * * * * * *

Blandt årets øvrige succes kunstnere kan nævnes Petula Clark, Gustav Winckler, Louis Armstrong, Grete Sønck, Sys Gregers, Daimi og Dario Campeotto.