Forrige recordNæste record Historisk perspektiv for 1963 

Roskilde

Adventistmenigheden bygger en kirke på Sct. Claravej. Arkitekt er Eske Christensen, og en stor del af menigheden arbejde gratis i 9330 timer under byggeriet.

* * * * * * * * *

Klostermarksskolen bliver indviet. Arkitekt er den senere verdensberømte Henning Larsen.

* * * * * * * * *

Netop på fugleskydningsselskabets 176 års stiftelsesdato sker en forretningsomdannelse i Skomagergade. Børge Rasmussen omdanner sin "B.T. Kiosken" til legetøjsforretning og navngiver den med indehaverens initialer, "BR Legetøj". Med årene bliver forretningen til en altdominerende kæde i Danmark og med butikker også i udlandet. Navnet ændres siden til "Fætter BR".


Danmark

Kl. 12.00 går Danmarks Radios Program 3 i luften for første gang.

* * * * * * * * *


Frederik den 9. og den vesttyske præsident Heinrich Lübcke indvier Fugleflugtslinjen Rødby-Femern.

* * * * * * * * *

Prinsesse Margrethe studerer på Sorbonne i Paris og Prinsesse Anne Marie forlover sig med den græske tronfølger Prins Konstantin.

* * * * * * * * *

Den københavnske boheme Markis de Sade afsløres som storbedrager.

* * * * * * * * *

Yndige Ghita Nørby gifter sig med den charmerende sanger Dario Campeotto.


Verden

Præsident Kennedy besøger Vestberlin og udtaler de berømte ord: "Ich bin ein Berliner".

* * * * * * * * *

I Amerika kæmpes der for ligeret mellem sorte og hvide og Martin Luther King fremførte den berømte tale "I have a dream".

* * * * * * * * *

Den amerikanske præsident John F. Kennedy skydes og dræbes under et besøg i Dallas, Texas. Vicepræsident Lyndon B. Johnson tages efterfølgende i ed som USA's 35. præsident.

* * * * * * * * *

Den russiske kosmonaut Valery Bykovskij sendes op med rumskibet Vostok 5. Han lander fem dage senere, hvilket er ny rekord for opholde i rummet.

* * * * * * * * *

Valentina Tereshkova sendes op med Vostok 6 og bliver dermed den første kvinde i rummet. Hun lander tre dage senere.


Musik

Historiens første Stereo-indspilning af Beethovens samlede symfonier udkommer på plade med Berliner Fil-harmonikerne og Herbert von Karajan.

* * * * * * * * *

Beatles udgiver sin første LP, "Please, Please Me".

* * * * * * * * *

Grete og Jørgen Ingmann vinder det danske Melodi Grand Prix med "Dansevise" og senere vinder de førsteprisen i London. Sejren kom først i hus efter et drama, idet Norge lavede en oplæsningsfejl da de afgav deres point. Ved den efterfølgende korrektur fik Danmark to point mere, hvilket var nok til den endelige sejr.

* * * * * * * * *

Blandt de første skotske, irske og engelske folkgrupper der grundlægger den danske folk revival er ”The Ian Campbell Folk Group”.