Forrige recordNæste record   Selskabets redaktør nu også fuglekonge

5. juli 2023

Med 94 skytter til årets fugleskydning i går nærmer selskabet sig de gamle tider fra før coronatiden, hvor vi altid var et trecifret antal til årets helt store arrangement. Det går den rigtige vej. Lad os glæde os over det.

Efter den varme juni måned er vi kommet ind i en mere ustadig periode. På den baggrund var vi meget heldige på fugleskydningsdagen. Ganske få regndråber fik vi under marchen henover Domkirkestræde. Ellers lukkede Vor Herrer først op for sluserne, da vi sad i ly til frokost.

På Stændertorvet blev der flot taget imod skydebrødrene af viceborgmester Jette Tjørnlund, der med gode ord ønskede alle en god dag.

Inden fugleskydningen modtog Ole Amsinck 50 års erindringsemblemet. Samme fortjeneste tilfaldt glarmesterbrødrene Poul Erik og Ove Christensen, der begge var fraværende på dagen. Poul Erik Christiansen og Teit Christiansen blev tildelt 40 års erindringsemblemet. Sidstnævnte var ikke til stede. Endelig var der 25 års erindringsemblem til Toni Minke, Lars Bo og Niels Kær Møller. Kun førstnævnte var til stede til overbringelsen. Derefter blev årets otte nye skydebrødre præsenteret for selskabet.

Der skulle affyres 465 skud før brystpladen faldt til jorden og fugleskydningen var forbi. For at nå tidsplanen blev højre vinge sprunget over.

Det var i år vores marchleder Kevin Hjorth Andersen der blev skarpretteren for det sidste skud, så brystpladen fald til jorden. Dermed skulle han både som marchleder og kongeskytte give to slag på salutkanonen, for at markere fugleskydningens afslutning og at ny og endnu ukendt fuglekonge var fundet. Ældet lod Kevin den forrige fuglekonge, Dan Rasmus Petersen afgive det ene skud. Som traditionen byder var det den afgående fuglekonge, Mikkel Holmstrup der afgav det tredje slag.

Under frokosten talte fuglekongen Mikkel Holmstrup for Hendes Majestæt Dronningen, formand Carsten Helge Nielsen for fuglekongen, Dennis Bonsvig for Danmark, Allan Kloster Hansen for skytterne, og Kasper Holmstrup for selskabet på vegne af de nye skytter.

Slutningen på dagen blev for mig meget speciel og bevægende. På 50. året for mit første bekendtskab med fænomenet fugleskydning, skulle det vise sig, at det blev mig der modtog den hæderfulde ære at blive fuglekonge i 2023.
Jeg takker alle de fremmødte skydebrødre for den flotte hyldest og de pæne ord. Jeg vil gøre mit ypperste for at leve op til tilliden og bære titlen ærefuldt til jeg den 2. juli 2024 giver stafetten videre til min efterfølger.

Se billeder fra dagen her.

Se Dagbladets artikel fra dagen her.

04-07-2023-70_420

   

Tilbage til listen