Forrige recordNæste record   Mindeord for Svend Vestergaard Nielsen

29. juli 2009

Medlem af selskabet, isoleringsmester Svend Vestergaard Nielsen, kendt som Svend "ISO", er efter længere tids sygdom afgået ved døden den 25. juli 2009, 83 år gammel.

Svend Vestergaard Nielsen blev indballoteret i Roskilde og Omegns Fugleskydningsselskab ved generalforsamlingen den 1. april 1963. I 1977 blev Svend Vestergård Nielsen kåret til fuglekonge og skænkede i den anledning selskabet en skive med sit eget logo, nemlig øverst solen og nederst et iskrystal. Foroven en stregtegning af et hus med ordet "ISO" skrevet inden i. Forneden emblemet for Roskilde og Omegns Fuglsekydningselskab. Skiven er malet af Jørgen Brendekilde, mens teksten på rammen er malet af Jeppe Drews.

Svend Vestergaard blev født i Herringløse, men opvoksede i Køge, inden han omkring konfirmationsalderen flyttede til Roskilde med sin mor. Efter nogle måneder på valsen og soldatertiden kom Svend Vestergaard Nielsen i lære hos isoleringsmester Valdemar Jørgensen i Roskilde.
Egen isoleringsforretning blev etableret i 1953. Denne blev med succes drevet i 32 år, hvorefter den blev overdraget til Torben Leunav Hansen, der i en årrække havde været forretningens førstemand.

Svend Vestergaard Nielsen sad i en periode i bestyrelsen for "Roskilde Borger-, Håndværker- og Industriforening", og hans øvrige interesser var bl.a. rejser, golf og ikke mindst bridge.

Svend Vestergaard Nielsen efterlader sig hustruen Conny. Ægteparret forblev barnløst.

Æret være Svend Vestergaard Nielsens minde.

   

Tilbage til listen