Forrige recordNæste record    Jonna Christensen  

Født: 6. marts 1938 I Hedehusene


Jonna Birthe Christensen har siden fugleskydningsselskabets hjemmesides etablering i foråret 2008 stået som fast korrekturlæser. Tilknytningen til selskabet er som tidligere svigermor til hjemmesidens redaktør, Henrik Brandt. Ved samarbejdets start var Jonna Christensen tillige nabo og god ven til skydebror Erik Sundstrøm, der døde i 2009. Erik Sundstrøm var i øvrigt proponent ved Henrik Brandts optagelse i selskabet.
Jonna Christensen har løbende og trofast stået for korrekturlæsning af alle hjemmesidens mange sider. Redaktøren har løbende afleveret udskrifter af hjemmesidens nyeste tekster. Udskrifterne er kort tid senere leveret tilbage, med håndskrevne rettelser af stave- og kommafejl, samt andre grammatiske uhensigtsmæssigheder.


Levnedsbeskrivelse:


Overassistent


Jonna Christensen er født og opvokset i Hedehusene som tredje ud af fire børn. Moderen, Hansine Vilhelmine Hansen, var rullekone, mens faderen, Emil Hansen, var fagforeningsmand. Skolegangen foregik først i folkeskole på Hedehusene Skole og siden på realskole i Tåstrup. Det var i skoletiden den danske grammatik blev tilegnet, og siden forblev Jonna Christensens kæphest.
Den tidlige arbejdskarriere var udbringer af rulletøj og siden som bagerjomfru. Som ung blev Jonna Christensen udlært kontorassistent på Hedehusene Teglværk. Herefter fulgte et helt arbejdsliv på kontor. Langt de fleste år var i kommunal tjeneste, startende i Glostrup Kommune og siden Ishøj Kommune. Den største del af arbejdslivet var ansættelsen på Roskilde Kommune i Skoleforvaltningen, der senere kom til at hedde Børne- og Kulturforvaltningen.

I 1960 blev ægteskab indgået med revisor Poul Christensen. Samme år blev datteren Hanne født. I fire år boede familien i lejlighed i Glostrup, inden eget hus blev opført på Valnødvej i Roskilde. I 1968 kom endnu en datter, Jette, til verden.
Efter en skilsmisse i 1979 flyttede Jonna Christensen til Odd Fellow Logens ejendom i Jernbanegade 68. Ejendommen blev efterfølgende overtaget af Borgerstiftelsen.

I sine yngre år var broderi en af Jonna Christensen store interesser. I den tid var hun også en eminent festsangskriver, når der blev inviteret til store familiære begivenheder. Ellers kan af interesser nævnes rejser, biograf, teater, kulturelle arrangementer, vinsmagning, bøger, kryds og tværs, stavgang, petanque, bowling og keglespil. Familien har livet igennem stået Jonna Christensen meget nær. Her skal nævnes søskende, døtre og fire børnebørn.