Forrige recordNæste record   Ã…rets sidste sammenkomst - torskegildet

19. november 2010

Grundet tekniske vanskeligheder på hjemmesiden er dette nyhedsbrev forsinket.
Henrik Enig har gennem den sidste uges tid arbejdet intenst på løsning af de problemer, der opstod i forbindelse med et nedbrud for tre uger siden.
Der er fortsat problemer med at lægge brugbare billeder ind på hjemmesidens databaser. Derfor kan endnu ikke ses billeder fra torskegildet, ligesom der mangler de sidste ugers artikler fra Dagbladet. Sidstnævnte kan dog læses i pdf format under ”De gamle platter fortæller”.
Henrik Enig arbejder på fuld kraft og forventer snart at få løst de sidste problemer, så hjemmesiden igen kører på normal kraft.

Årets sidste arrangement er overstået, og sæsonen er gået på hæld. Onsdag den 3. november blev afholdt det traditionelle torskegilde, hvor beskedne 32 skydebrødre havde fundet vej til Restaurant Håndværkeren.

Formand Jørgen Ypkendanz bød velkommen og fortalte om renovering af skiverne. Formanden fortalte, at selskabet har indledt et samarbejde med Bevaringsafdeling Øst, for en gennemgang af skiverne og en prisfastsættelse af renoveringen. Skiverne er delt op i fire grupper: A, B, C og D, hvor A er de bedst bevarede og D de dårligste.
Bevaringsafdeling Øst har fået 10.000 kr. til gennemgangen. Der er igangsat renovering af enkelte af skiverne, således at man kan se og vurdere resultatet af disse. Formanden oplyste, at der står ca. 80.000 kr. på skivekontoen. Han fortalte også om sponseringen af de gamle skiver, som jo også giver penge på kontoen. Jørgen Ypkendanz bad alle gå ind og kikke på funktionen på hjemmesiden. Der er i øjeblikket seks skiver med sponsorater. Det koster 500 kr. pr. år, og man binder sig for tre år. Ligeledes blev der gjort opmærksom på, hvordan sponsoren kan linke sin sponsorside til egen hjemmeside.

Som altid blev de fremmødte trakteret med rigelig mængder af god fisk og efterfølgende pandekager. Ligeledes som altid holdt selskabets æresmedlem, Holger Olsen, en tale for skydebrødrene.

Så blev det tid til uddeling af ordensbånd for årets skiveskydninger. Ikke overraskende blev Bennie Hansen årets vinder af vandrepokalen. Bennie opnåede 430 point ved sine tre skydeaftener. Da det var 10. gang, Bennie Hansen vandt pokalen, blev den erhvervet til ejendom.
Pokalen blev i 1983 skænket af guldsmed Knud Dines Hansen. Første vinder blev Jørgen Borup. Siden har den stået på amagerhylden hos Helge Banghøj Andersen, Torben Lützhøft, Leif Nielsen, Keld Marcussen, Per Sørensen, Jørgen Ypkendanz og naturligvis Bennie Hansen.
Ikke mindst i det nye årtusinde satte Bennie Hansen slutspurten ind. Pokalen blev her vundet i alle den lige årstal, altså seks mulige gange i træk.
Se det samlede resultat af året skiveskydninger her.

Henrik Enig præsentere en ny pokal, han har skænket. Denne har samme regelsæt som den forrige. Ingen kan vinde pokalen to år i træk, og den skytte, der først vinder den 10 gange, erhverver den til ejendom.
Der vil nu gå mindst 19 år før vi skal se os om efter en ny pokal.

   

Tilbage til listen