Forrige recordNæste record   Ã…rets sidste skud

14. oktober 2010

Nu er det sidste chance for at titulere sig som ordentlig skytte, hvis man hidtil har deltaget i to af årets skiveskydninger. Har man deltaget i tre skydninger, kan man pryde sig med denne ædle gamle titel og samtidig modtage et ærefuldt ordensbånd, eller en ny fugl til sit ordensbånd fra sidste år.

Selvom man ikke har mulighed for denne hæder, er der ingen grund til at blive væk fra årets sidste skiveskydning, torsdag den 21. oktober kl. 18.30 på Roskilde Skytteforenings skydebane i Tjørnegårdskolens kælder.
Skulle selve skydningen i sig selv og det hyggelige selskab ikke friste, er der andre vægtige grunde til at troppe op denne aften. Det er jo netop denne aften, at selskabets ”spædekalv” skal slagtes. Mulktbøssen er den glade giver af brændevin og smørrebrød.
Mulktbøssen blev skænket til selskabet af en anonym i 1890 og har siden skabt ærgrelser hos glemsomme skydebrødre og glæder hos de tørstige. Mulktbøssen blev så flittigt brugt, at den efter godt 100 år hang i laser. I 1996 lavede den senere fuglekonge, Erik Hansen, en ny mulktbøsse, mens den gamle nu er udstillingsgenstand.

Vel mødt til en aften med krudt og sprut.

   

Tilbage til listen