Forrige recordNæste record   Mindeord for Hardy Jensen

11. august 2010

Medlem af selskabet, vognmand Hardy Jensen fra Viby, er afgået ved døden den 7. august 2010, 77 år gammel.
Hardy Jensen blev optaget i selskabet ved generalforsamlingen den 25. marts 1985. Som proponent stod el-installatør Knud Albrechtsen.

Hardy Jensen flyttede som ganske lille med familien til Ørsted Mark. Han var som helt ung tjenestekarl på "Skousbo" og var bl.a. med ved den store brand, hvor store dele af avlsbygningerne brændte. Kosten for folkene var noget ensidig: Saltet flæsk seks dage om ugen, og Hardy Jensen spiste aldrig siden denne ellers udmærkede ret.
Siden fik han arbejde på cementfabrikken i Karlstrup.

Sidst i 1950’erne fik han job hos vognmand Ernst Steffensen, der på dette tidspunkt kun havde en enkelt ældre lastbil. Det blev starten på et langt liv på landevejene.

I 1959 købte Hardy Jensen sammen med sin daværende hustru Lillian Reinhardt Larsens lillebilforretning i Dalen i Viby, og Hardy Jensen kunne, før han lagde op, fejre 50 års jubilæum som vognmand.
I en lang årrække havde han ved siden af minibusser og almindelige taxier også limousiner, og det var en stolt dag, da han hjembragte en af kongehusets Chryslere, Krone 3.
I denne periode fik han tilnavnet "Damernes ven", fordi han kørte fast andenvogn, som det hedder, ved officielle besøg. Altså med præsident og statsminister-fruerne, hvis gemaler kørte i førstevognen.

Hardy Jensen kørte også for kongehuset og var med i kortegen ved alle tre prinsessebryllupper, ligesom han i en lang årrække kørte med skibsreder Hr. Møller. Hans reol var fyldt med små og store gaver fra statsoverhoveder fra hele verden. Særlig glad var han for en personlig hilsen fra den islandske præsident Vigdis Finnbogadottir.

Men hovedparten af kørslen var på de midtsjællandske landeveje, hvor han havde en utrolig bred berøringsflade med alle sider af samfundet. Han kørte skolebørn, patienter til Roskilde, Køge og København, pensionistmad og selvfølgelig også bankoturen til Ramsømagle.

Hardy Jensen var en levende historiebog, der havde styr på familieforhold og karriere op gennem flere generationer på det halve af Midtsjælland.

Fagligt var han også meget aktiv. Han var i en årrække formand for Sjællandskredsen af Centralforeningen af Taxiforeninger i Danmark, og han var sine seneste år æresmedlem af foreningen.

Mange af taxi-kollegerne vil følge ham det sidste stykke vej, når der på lørdag den 14. august klokken 12 er begravelse i Ørsted Kirke med efterfølgende gravøl på "Overdrevskroen" på Roskildevej 513 i Ringsted.

Hardy Jensen efterlader sig partneren Birgith, tre voksne børn og fem børnebørn.

Æret være Hardy Jensens minde.

 

 

 

 

 

 

 

 

   

Tilbage til listen