Forrige recordNæste record   Der må være proponenter blandt skydebrødrene

23. august 2023

Jeg har læst i en avis at Taastrup og Omegns Fugleskydningsselskab anno 1859 i år kunne byde velkommen til 25 nye skydebrødre. Misundelig? – nej, men eftertænksom. Mindre kunne gøre det i vores selskab, men vi kan godt bruge noget nyt blod.
Ved årets to indballoteringer har vi fået i alt otte nye skydebrødre. Vi er 216 medlemmer, mens de i Taastrup er 130 medlemmer. Det må konstateres, at de lidt øst for os er mere "fødedygtige" end vi.

Vi har i de senere år mistet 6-7 medlemmer årligt ved dødsfald. Dertil kommer skydebrødre der melder sig ud. Vi skal gerne løbende have tilgang der svarer til afgangen. Det har ikke været tilfældet i de senere år.

I nyere tid toppede vores medlemsantal i 2016 med 245. Aktuelt er vi 216. Det er en nedgang på knap 12 %. Alarmerende er det ikke, men vi bør lægge os i selen, så det ikke fortsætter.
I selskabets tidlige år, var der ikke så bredt et udvalg af aktiviteter i samfundet som nu. Det var før bilen og elektriciteten var opfundet. Unge mennesker gik til fugleskydning. I dag er der en stor vifte at vælge imellem, når fritiden skal fordrives.
Vi skal dog heller ikke blive flere end, vi har plads til på Håndværkeren og ved skiveskydningerne. Det er der aktuelt ikke fare for.
Vi vil gerne have flere skydebrødre. I det ligger gode skydebrødre. Vi er ikke i panik. Der må være emner, som bare ikke er blevet spurgt endnu.

Opfordringen skal lyde til skydebrødrene. Se jer om i jeres netværk. Spørg naboen, svogeren, kollegaen, en ven eller et andet godt emne. En skydebror skal være en hæderlig og uberygtet mand, som har bopæl eller virke i Roskilde Kommune, eller indtil 15 km fra kommunens til enhver tid registrerede centrum. Medlemmer som fraflytter Roskilde by eller omegn, kan blive ved at være medlem af Selskabet.

Der er god tid til næste indballotering ved næste forårs generalforsamling. Lad 2024 bliver året hvor bøtten vendes.

Enig og ballot

   

Tilbage til listen