Forrige recordNæste record   Mindeord for Kjeld Pedersen

28. januar 2022

Medlem af selskabet, Kjeld Pedersen - bedre kendt som "Gadusen", er afgået ved døden den 27. januar 2022 i en alder af 83 år.
"Gadusen" blev indballoteret i selskabet ved indskydningen den 1. juli 1985 ved den tidligere fuglekonge Svend Vestergaard Nielsen som proponent.

Redaktør for Roskilde Avis, Torben Kristensen har skrevet mindeord for "Gadusen". De lyder således:

En af Roskildes meget kendte skikkelser, "Gadusen", hvis døbenavn var Kjeld Pedersen, er død i en alder af 83 år.
På flere fronter nåede han at sætte sit præg på Roskilde og blev afholdt for sin indsats i erhvervslivet, blandt lystfiskere og i fagbevægelsen.
Han var egentlig søn af en "knaldproprietær på Kalundborg-kanten", og det kom han sig aldrig helt over, selv om tilværelsen førte ham ind på mange nye veje og områder.
Første gang, jeg mødte "Gadusen’"var på det gamle radikale dagblad Roskilde Tidende i 1978. Dengang var han lokal direktør for et forsikringsselskab, men arbejdede samtidig med at skrive stof om lystfiskeri.
Bl.a. organiserede han hvert år en stor "firma-fiske-festival" med op til 1.500 deltagere, og han var højt respekteret i lystfisker-kredse.
Da Tidende lukkede i 1986, blev "Gadusen" straks hentet ind som redaktør for bladet "Fisk og Fri". Her kunne han rigtigt boltre sig med rejser rundt til de gode fiskevande, f.eks. Namsen-elven i Norge.
Til sidst blev det dog for meget med alt rejseriet, så han startede i stedet på Lokalavisen, der dengang udkom i nogle år, før den blev slået sammen med Roskilde Avis.
Til sidst i arbejdslivet nåede han også at blive taxachauffør og fik her en helt ny oplevelse som tillidsrepræsentant for de øvrige chauffører hos 3F.
Kjeld var altid fuld af humør og initiativ, når man mødte ham, og han nåede også at få gennemført mange af sine ideer undervejs.
I de sidste år var han ramt af en alvorlig kræftsygdom, men han gav ikke op og kæmpede tappert videre for livet til det sidste.


Bisættelsen foregår fra Roskilde Domkirke lørdag den 5. februar, klokken 14. Bagefter er der gravøl på ’Håndværkeren’ klokken 15.

Æret være Kjeld Pedersen minde.

   

Tilbage til listen