Forrige recordNæste record   Dan Rasmus Petersen ny fuglekonge

10. august 2021

Tirsdag afviklede selskabet den årlige fugleskydning, der som sidste år var udsat fra juli måned. 86 skydebrødre deltog ved dagens begivenhed.

Temperaturen var behagelig og skydebrødrene slap for regnvejr. Dog var der en enkelt byge i begyndelsen af eftermiddagen. Det var under skydningen, hvor alle sad i læ. Dermed var nedbøren ikke til gene.

Som sædvanligt startede dagen i museets gård, hvor fuglekongen bød de fremmødte skydebrødre på en bitter. På Stændertorvet blev selskabet budt velkommen med et ønske om en god dag af borgmester Tomas Breddam, der afholdt en tale.

Inden fugleskydningen modtog John Henry Larsen 40 års erindringsemblemet. Samme fortjeneste gik til Flemming Steen Andersen, der ikke deltog på dagen. Axel K. Rasmussen modtog 25 års erindringsemblemet, mens Jesper Henning og Per Heine Christensen måtte afvente grundet fravær. Derefter blev årets fire nye skydebrødre præsenteret for selskabet.

511 skud skulle afgives, før fuglen faldt til jorden lidt efter klokken 14.

Under frokosten talte fuglekongen Jens Murillo for Hendes Majestæt Dronningen, formand Carsten Helge Nielsen for fuglekongen, Claus Møbius for Danmark, Keld Holm for skytterne, og Jesper Folke Andersen for selskabet på vegne af de nye skytter.

Efter en særdeles vellykket dag blev en meget glad Dan Rasmus Petersen kåret til årets fuglekonge ved Frank Binderup som kongeskytte. Bestyrelsen ser frem til at festligt år.

Se billeder fra dagen her.

   

Tilbage til listen