Forrige recordNæste record   Mindeord for Ebbe Lous

17. juni 2020

Farvel til et varmt menneske skrev redaktør Torben Kristensen, Roskilde Avis, i sin nekrolog over Ebbe Lous. Det kunne ikke være sagt bedre. Ebbe var ikke alene et varmt menneske med lune og humor, men også en person, der ikke var højtidelig, men ”jokkede ind i folk med træsko på”.

Han ”jokkede” ind i mit liv for mere end 50 år siden. Først som et almindeligt kundeforhold, da han dengang havde Chevron-tanken i Ringstedgade, hvor jeg tankede benzin og fik skiftet olie. Et kundeforhold, der gennem årene udviklede sig til et varigt venskab. For havde du først fået Ebbe som ven, havde du en ven for livet. Ebbe var en gennemført positiv person, der altid tænkte det bedste om sine medmennesker.

Ebbe var født Roskildenser. – Helt dybt ind i sit hjerte var han Roskildedreng. Bortset fra sin seneste alderdom, der blev tilbragt i Rørvig, har han hele sit liv boet og arbejdet i Roskilde. Ebbe var til ”Gud, konge og fædreland”, og nogle af hans stolteste stunder var, når han gik forrest med Fugleskydningsselskabets fane. Ebbe elskede at arbejde for ”selskabet”, og som skrevet var han ikke alene fanebærer fra 2003-2007, men også en god og myndig dirigent ved mange af ”selskabets” generalforsamlinger.

Ebbes største ønske var at blive fuglekonge. Det ønske fik han ikke opfyldt, men vi vil huske Ebbe for alt, hvad han gjorde og var for os, og derfor vil han indgå i selskabets historie – og der er grund til at sige: ”Tak Ebbe”.

Tom Hjorth Andersen

Ebbe_Lous_256 

   

Tilbage til listen