Forrige recordNæste record   Mindeord for Ove Andersen

31. december 2019

Medlem af selskabet, Ove Andersen, er afgået ved døden den 30. december 2019, fire dage efter at være fyldt 83 år. Natten til mandag sov han stille og fredfyldt ind hjemme.
Ove blev indballoteret i selskabet ved generalforsamlingen den 13. marts 2000 ved Kjeld Pedersen som proponent.

Ove kom fra Vester Hæsinge på Fyn og blev siden udlært som kommis hos Brugsen i Bårdesø.

Værnepligten blev aftjent i Den Kgl. Danske Livgarde i Sandholmlejren og som vagt på Amalienborg. Siden blev han et aktivt medlem i Garderforeningen.

I 1962 kom Ove til Roskilde som bestyrer af Importøren, på hjørnet af Algade og Sct. Peders Stræde. 10 år senere købte han forretningen.

Selv var han vokset op under meget beskedne forhold. Derfor blev hans motto i butikken; "kunderne altid skal have det godt". Dette kan til stadighed bekræftes.
Forretningen udviklede sig til noget helt specielt. Personalet i andre butikker sagde ofte til kunderne, når de ikke selv havde en vare; "prøv hos Importøren". Til stadighed hedder det sig, at Importøren har alt.

I 2002 solgte Ove Andersen forretningen til sin egen tidligere lærling og på det tidspunkt førstemand, Jørgen Bagge, der fortsat driver Importøren.
Selv fortsatte Ove lige til det sidste med at deltage i butikkens liv ved at lave regnskaber og udføre andet administrativt arbejde.

Importøren var og blev Ove´s liv. Privat boede han til det sidste på ejendommens tredje etage, hvorfra han kunne følge med i forretningen og i byens liv.

Ove Andersen efterlader sig samleveren Winni samt tre børn, et stort antal børnebørn og oldebørn. Bisættelsen finder sted fra Roskilde Domkirke, lørdag den 4. januar kl. 14:00.

Æret være Ove Andersen´s minde

Ove_Andersen_256

   

Tilbage til listen