Forrige recordNæste record   Sæt kryds i kalenderen den 7. august. Byvandring om fuglekonger på torvet

21. juli 2019

Gennem mange har der med Lotte Fang som primus motor været afholdt byvandringer i årets lyse tider. Således også i år. Dette års byvandringer afholdes onsdage med start klokken 19:00. Der er allerede afholdt fem byvandringer. Programmet er alsidigt, og der er efterhånden flere værter, der står for arrangementerne. I år står hjemmesidenredaktionen for Roskilde og Omegns Fugleskydningsselskab for arrangementet den 7. august. Det kan anbefales at sætte et kryds i kalenderen.

Fuglekonger på torvet

Roskilde og Omegns fugleskydningsselskab er byens ældste kulturinstitution med sit ophav helt tilbage i 1787. Årligt kåres en fuglekonge ved nedskydning af en fugl udskåret i træ. Blandt fuglekongens pligter er at give en malet skive til selskabet. Den store mænge af fuglekongeskiver er kulturhistoriske klenodier for hele byen og landet. De giver et godt indblik i byens og landets udvikling gennem de mange år.
Aftenens byvandring foregår på og omkring Stændertorvet med start ved Sct. Laurentii kirketårn, det tidligere rådhus. Her vil vi på og omkring byens centrale plads komme ind på fuglekonger, der har haft tilknytning til stedet og fortælle om deres skiver. Afslutningsvis får vi mulighed for at se en del af de mange skiver på Roskilde Museum.
Arrangementet, der er gratis, afvikles af skydebrødre og hjemmesideredaktører Henrik Brandt og Henrik Dyrvig.


Som en servicemeddelelse kan oplyses, at skydebror Bertil Jacobi står for den kommende byvandring den 24. juli. Bertil  går turen ad Kulturstrøget og fortæller undervejs. Mødested: Indgangen til Roskilde Kloster.

.

HH Byvandring

   

Tilbage til listen