Forrige recordNæste record   Torben Lenou Hansen ny fuglekonge

3. juli 2019

Tirsdag var året store dag i selskabet med afvikling af fugleskydningen 2019. Efter et festligt år sluttede fuglekonge Frank Holmstrup af med at stå som kongeskytte for sin efterfølger, Torben Lenou Hansen.

Som det har været tilfældet i en årrække tog skydebrødrene godt imod fuglekongen om formiddagen i museets gård.

Marchen gik den sædvanlige rute til Stændertorvet. Mere usædvanligt var det, at det var en midlertidig borgmester, der tog imod. Blot fem dage før, var Joy Mogensen blevet udnævnt til Kultur- og Kirkemester. Den hidtidige viceborgmester Poul Andersen holdt en flot tale for skydebrødrene og ønskede en god dag.

Inden fugleskydningen modtog Peter Larsen, Gunnar Bjerregaard og Preben Rasmussen 25 års erindringsemblemet. Poul Christiansen, Jesper Pålsson og Mogens Würtz modtog samme uden at være til stede. Jens Nordlund modtog 40 år erindringsemblemet uden at være til stede.

Under uddelingen af erindringsemblemer tog vinden til, så fuglekongenskiven røg af krogen på den stolpe, hvor den var ophængt. Skiven ramte fliserne, men slap nådigt. Det blev til overfladiske ridser på rammens yderside, en skade Jeppe Drews let kan udbedre.

108 skydebrødre deltog i en fugleskydning med en usædvanlig genstridige fugl. Tre emner blev sprunget over, og 669 skud blev affyret, før skydebrødrene henad klokken 3 kunne gå til frokost. 

Under frokosten talte fuglekongen Frank Holmstrup for Hendes Majestæt Dronningen, formand Carsten Helge Nielsen for fuglekongen, Niels Yde for Danmark, Frans Goldbach for skytterne, og Peter Westergaard for selskabet på vegne af de nye skytter.

Onsdag klokken 10:30 pakkes pavillonen ned i Håndværkerens have. Skulle dette nyhedsbrev læses inden, skal det oplyses, at alle er velkommen til at møde op og give en hånd med.

Se billeder fra dagen her.

   

Tilbage til listen