Forrige recordNæste record   Mindeord for Sven Remmer Langberg

4. marts 2019

Medlem af selskabet, fuglekongen fra 1999, tidligere forsikringsdirektør, Sven Remmer Langberg, er afgået ved døden, den 2. marts 2019, 77 år gammel.
Sven blev indballoteret i selskabet ved indskydningen den 2. juli 1990. Som proponent stod Preben Andersen.

  1999_150

I 2004 gav fuglekongen sin levnedsbeskrivelse til selskabet. Der er senere giver mindre korrektioner. Den lyder således:

"Jeg blev født den 1. juli 1941 på Diakonissestiftelsen på Frederiksberg.
For denne luksus betalte mine forældre, Ebel og Holger Langberg, 65 kr., men så refunderede sygekassen kr. 53, så nettoudgiften blev kr. 12.

Jeg blev døbt i Lindevangskirken, og i mine første barndomsår boede vi på Wilkensvej 14, så min skolegang startede på Lindevangsskolen. I 1949 flyttede vi til Solsortevej 76, hvor vi boede, indtil vi i 1952 flyttede til Frihedsvej 15 i Hedehusene. Min skolegang fortsatte med 1. mellem på Tåstrup Borger- og Realskole, hvor jeg i 1957 på forunderlig vis bestod mellemskoleeksamen.

Da skolegang ikke var min store interesse på daværende tidspunkt, skulle jeg som andre unge mennesker have en læreplads. Min mor fandt en annonce om en elevplads i et forsikringsfirma, og da jeg ikke selv havde nogle planer omkring min fremtid, søgte jeg om pladsen og blev ansat som elev den 1. maj 1957 i E. Dahlbergs Assurance-Forretning i København.

Efter udstået læretid skulle jeg aftjene min værnepligt, og det foregik på Høvelte Kaserne, hvor jeg tilbragte min soldatertid under Telegraftropperne. Som mange andre tapre soldater syntes man, at soldatertiden var en herlig tid - bagefter.

Jeg skulle nu forsøge at få et job, men inden jeg nåede så langt, tilbød min direktør mig at fortsætte i Dahlberg, og den 1. juli 1962 fortsatte jeg i firmaet som fuldmægtig. Det blev til en livsstilling, for skæbnen ville, at jeg aldrig har været andre steder.

Den 22. april 1963 blev jeg prokurist, og da min direktør, E. Neergaard Dinesen, pludselig døde den 6. april 1974, var det i hans testamente bestemt, at jeg skulle overtage firmaet. Da jeg på daværende tidspunkt var 32 år, var det noget af en opgave at påtage sig, men tingene lykkedes ud over al forventning, og da jeg den 1. januar 2001 foretog et generationsskifte, var det med tilfredshed, jeg kunne se tilbage på en spændende og interessant tid.

I dag hedder firmaet dahlberg brokers, og jeg fortsætter med en lille aktiepost og som formand for bestyrelsen.

Mit privatliv har givet flest glæder. I mit første ægteskab i 1964 med Leny Frederiksen fik jeg en datter, Helle, som blev født den 31. december 1965. Dette ægteskabelige samarbejde ophørte i 1971, men den 1. december 1973 indgik jeg ægteskab med Lisa Jørvi, men dette samarbejde måtte også ophøre i 2010. Sammen har vi en søn Søren, som blev født den 8. februar 1975. Det er så blevet til endnu et forsøg, idet jeg den 23. april 2011 indgik ægteskab med Lillian Grell, som har været en god ven siden ungdomsårene.

Både hvad angår arbejde og bolig er jeg blevet meget stabil. Min bopæl siden 1964 har været Ludvig Findsvej 3 B i det gamle Baldersbrønde ved Hedehusene. Min far, som var murermester, byggede huset, og det er jeg utrolig glad for. Denne bopæl gav mig mulighed for at blive medlem af Roskilde og Omegns Fugleskydningsselskab, og jeg var glad og stolt over den ære, det var at blive fuglekonge i 1999."


Til brug for formandens tale til fuglekongen ved fugleskydningsfrokosten i 2000, gav barndomsvennen og skydebroderen, Preben Andersen, en levnedsbeskrivelse af Sven Langberg. Denne kan læses her.


Sven Remmer Langbergs bisættelse foregik fra Ansgarkirken i Hedehusene fredag den 8. marts klokken 11.00.


Sven efterlader sig hustruen Lillian, to børn samt børnebørn.


Æret være Sven Remmer Langbergs minde.

   

Tilbage til listen