Forrige recordNæste record   Julehilsen fra redaktøren

23. december 2016

Årets sidste uge nærmer sig og dermed julen. Traditionen byder, at selskabets redaktør ser tilbage på året, der er gået på redaktionen og gør status over, hvad der er sket og opnået. I 2016 er både sket og opnået meget.

I dette årti er gjort store anstrengelser på at skaffe midler til konservering af selskabets malede skiver. I den forbindelse er selskabets hjemmeside et stort aktiv. Til stadighed opsøges virksomheder med henblik på at tegne sponsorater på hjemmesiden. Indtægterne går ubeskåret til konserveringsprojektet. I 2016 har indsatsen været ekstraordinær.
Alene i år er tilkommet dobbelt på mange nye sponsorer som de første seks år til sammen. Ved indgang til julen har vi 129 skivesponsorer.

Indsatsen med at skaffe skivesponsorer har i flere tilfælde afstedkommet større sponsorater og anderledes aftaler. Således kan nævnes:

  • Selskabets to ældste medlemmer har ydet kontante donationer. 98-årige Gerhard Iversen gav 500 kr. ved sin fødselsdag, og 101-årige Holger Olsen gav 2.000 kr. til årets fugleskydning.
  • Foruden et skivesponsorat har Spar Nord Bank doneret 60.000 kr. til hjemkøb af Søren Borchs fuglekongeskive fra 1847. Begge ydelser ved Kasper Overgaard Bæk´s mellemkomst. Kasper blev selv optaget i selskabet i årets løb.
  • Dansk FI tegnede en sponsorside ved at betale den fulde konserveringspris for Niels Møllers skive fra 1826.
  • I sommermånederne kom konserveringsprojektet på SuperBrugsen Trekrones donationsstander. Ved handel i forretningen kunne kunderne vælge mellem tre modtagere, de ønskede at støtte med modtagne plastikpoletter. I alt 10.000 kr. blev fordelt mellem de tre organisationer. Beløbet blev fordelt i forhold til modtagne poletter. Selskabet modtog et beløb på kr. 2.500.
  • En aftale blev indgået med energiselskabet OK. Herefter modtager selskabet penge, hver gang kunder tanker benzin i de tilfælde, hvor kunderne har indgået en aftale til fordel for fugleskydningsselskabet.
  • Hos Laura´s Bakery på Stændertorvet forhandles et specielt Fuglekongebrød, med selskabets fugl præget på oversiden. Hvert solgt fuglekongebrød giver et bidrag til konserveringsprojektet. Fuglekongebrødet blev lanceret på selve fugleskydningsdagen, hvor borgmesteren modtog et, da hun tog imod skydebrødrene på Stændertorvet. Efterfølgende blev brødet serveret ved fugleskydningsfrokosten.
    I december blev udleveret en julesnegl til kunder, der købte et fuglekongebrød. Samtidig blev indgået en rabataftale, så skydebrødre fremover modtager 25 % rabat ved køb i forretningen.
  • Landmad tegnede en sponsorside mod at donere gaver til årets torskegilde. Dette afstedkom, at Bennie Hansen fik idé til et amerikansk lotteri, hvortil der også blev givet bidrag fra Nips & Nydelser, Henrik Brandt, Otto Suenson, Laura´s Bakery, Andersen & Enig, Dansk FI, Mjødbryggeriet Snoremark, Flower Power, Sydbank, Esperance Blomster, Spar Nord Bank, Irma, Redoffice, Kvickly, Pølsemanden på Schmeltz Plads, Inspiration, Frellsen, Ladager Bryghus, Føtex, Dagli´ Brugsen Hedegårdene, Flensborg Bog & Idé samt Jagt og lystfiskerhuset.

Det skal nævnes, at også skiveudvalget til stadighed arbejder på at få donationer. Ved Per Handbergs utrættelige indsats blev det således også i år til et bidrag på 50.000 kr. fra Brand af 1848 fond. Også ved Per Handbergs mellemkomst har skydebror Edvard Nielsen i år støttet med 30.000 kr.

Som det næsten er blevet en tradition, blev der i år lavet film til selskabets hjemmeside. Formand Ebbe Overgaards sommerbyvandring fra Håndværkeren blev optaget og foreviget til eftertiden med en film.

Hjemmesiden og fuglekongebrødet skabte grundlag for et tværnationalt topmøde i sommer. Oberschützenmeister und Zieler Franz Handl og fru Elisabeth fra Scheibbs i Østrig blev modtaget af Ebbe Overgaard og Henrik Brandt.

Selskabets 229 års stiftelsesdag blev en særlig mærkedag. Den 28. august lykkedes det at forhandle et hjemkøb af Søren Borchs skive fra 1847. Skiven var på det tidspunkt fuglekongens oldedatters ejendom. 15 dage senere hentede Per Handberg og Henrik Brandt skiven i Sverige. Denne rejse gav også materiale til endnu en film til selskabets YouTube kanal.

Til stadighed bliver hjemmesiden videreudviklet, ligesom små uhensigtsmæssigheder bliver udbedret. Dette er også sket i 2016, omend der ikke er sket store og synlige ændringer. Det er webmaster Henrik Enig, der utrætteligt står for dette prisværdige arbejde.

Dette nyhedsbrev er årets nummer 135, hvilket er 83 flere end i 2015. Den store stigning skyldes præsentation af de mange nye sponsorsider.

Jeg ønsker alle jer skydebrødre og jeres familier en rigtig glædelig jul og et godt nytår.


 

   

Tilbage til listen