Forrige recordNæste record   Torskegilde

 4. november 2009

Årets sidste arrangement er overstået, og sæsonen er gået på hæld. I aften blev afholdt det traditionelle torskegilde, hvor 46 skydebrødre havde fundet vej til Restaurant Håndværkeren. Det var det flotteste fremmøde i flere år.

Foruden den gode mad blev der uddelt det nye ordensbånd til de skydebrødre, der havde gjort sig fortjent til dette ved deltagelse i årets skiveskydninger.

Traditionen tro holdt æresmedlem Holger Olsen en tale for skydebrødrene. Skydeudvalgsformand Bennie Hansen kunne berette, at et rekordstort antal skytter havde deltaget ved årets skiveskydninger. Der havde været 30 skytter i gennemsnit, hvilket var en stigning på 50% i forhold til det foregående år.
Redaktøren af denne side tillader sig lidt "selvfed" at kippe med flaget og tænke "længe leve hjemmesiden".

Bennie Hansen afleverede pokalen for 9. gang, men kan med dygtighed erhverve den til ejendom til næste år.
Pokalen har i 10 året gået på skift mellem Leif Nielsen og Bennie Hansen. Denne tradition blev i år brudt, da selskabets formand, Jørgen Ypkendanz, blev årets vinder med 429 point. Bennie Hansen fik dog 430 point, men kunne ifølge reglerne ikke erhverve pokalen to år i træk.

Siden 1918 har man skudt om en vandrepokal. I perioder har selskabet været uden vandrepokal, når den forrige er blevet erhvervet til ejendom, og der ikke har været økonomi til at anskaffe en ny.
Den nuværende vandrepokal blev i 1983 skænket af guldsmed Knud Dines Hansen. Reglerne for denne pokal siger, at ingen skytte kan vinde den to år i træk. Den, der først har fået indgraveret sit navn i pokalen ti gange, vil få den til ejendom.

   

Tilbage til listen